Bursa Kız Lisesi'nin tarihi kitap oldu

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve kentin köklü eğitim kurumlarından olan Bursa Kız Lisesi'nin tarihinden bugüne kadar tüm yönleriyle ele alınarak Bursa belgeliğine kazandırılan Bursa Kız Muallim Mektebi Kitabı, okul yöneticileri, öğretmenleri ve mezunlarına duygusal anlar yaşattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mahkeme Hamamı bünyesindeki Candarlı İbrahimpaşa Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, kentin kültürel değerlerini gün yüzüne çıkaran çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.

Bursa'nın birçok zenginliğin adresi olduğunu belirten Başkan Altepe, Bursa'nın spor yaşamından el sanatlarına, tarihi mahallelerinden köylerine kadar pek çok tarihi ve kültürel eserlerin değerlendirilerek kente kazandırıldığını söyledi.

Kentin önemli okullarının tarihiyle yaşatılması gerektiğine de dikkati çeken Altepe, şöyle konuştu: "Köklü eğitim kurumlarımızın tarihini, çalışmalarını, değerlerini de kitaplaştırıyoruz. Bursa tarihinde önemli yeri olan, güçlü ve renkli bir mazisi bulunan Bursa Kız Lisesi adına da Bursa Araştırmaları Merkezi çalışmalarıyla bir eser hazırladık. 1854 yılında eğitim faaliyetlerine başlayan ve 1914 yılından bu yana da Bursa Kız Muallim Mektebi olarak hizmet vermiş olan okul, 1949'dan sonra da Bursa Kız Lisesi olarak sürdürmüş, bugüne dek binlerce mezun vermiş. Bu okul birçok bilim insanı, öğretmenler, sanatçılar, iş kadınları yetiştirmiş, Türkiye'ye her alanda önemli kişiler kazandırmış ve birçok ilke de imza atmıştır."

Bursa Kız Lisesi'nin Bursa'nın sosyal ve sanatsal hayatına katkı sağladığını dile getiren Altepe, "Öğrencilerinin vizyon sahibi olarak yetişmesine olanak sunan ve Bursa'nın gelişmesinde önemli katkıları olan Bursa Kız Lisesi'nin kent ve Türkiye tarihine adını yazdıran sportif başarılarından, 1960'lı yıllarda kurulan Türkiye'nin tek kız bando takımına kadar, Kız Lisesi'nin tarihine dair tüm birikimleri bu kitapta bulabileceksiniz. Çok değerli bir eseri daha Bursa'ya kazandırmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Bursa Kız Lisesi Müdürü Yücel Öztürk ise Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Bursa ve Türkiye'nin yanı sıra yurtdışında da tarihi mirası ayağa kaldırması çalışmalarını bildiğini belirterek, "Bu eğitim kurumunun tarihini bilmek ve burada yetişenleri tanımak çok önemli. Ben 2 yıldır bu okuldayım ve bu eser sayesinde görev yaptığım okulu daha yakından tanımış oldum. Eğitim camiasına çok değerli bir eser kazandırıldı. Değerli katkılarından dolayı Başkan Altepe'ye teşekkür ediyorum." dedi.

Öztürk, Başkan Altepe'ye teşekkür plaketi verdi. Bursa Kız Lisesi Kitabı'nın tanıtım toplantısına, okulun yöneticileri, öğretmenleri, eski mezunları, emekli öğretmenleri ve Bursa Kız Lisesi Derneği üyeleri de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber