Kimse Yok Mu'nun yemeğinde birlik beraberlik mesajları verildi

Kimse Yok Mu Derneği, Şanlıurfa'da Ömer Türkmen İlköğretim Okulu'nda düzenlediği programda Vanlı depremzede aileleri ve Somalili öğrencileri buluşturdu. Yemekte birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kimse Yok Mu Derneği üyesi Mustafa Uslu ildeki ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olduklarını belirtti. Kuraklığın yaşandığı Somali'ye 300 bin TL yardımda bulunduklarını ifade eden Uslu, ayni yardım olarak ilaç, gıda, mama, giyim ve muhtelif yardımlarla beraber 230 bin TL nakdi yardımda bulunduklarını söyledi.

Mustafa Uslu, Van depreminden sonra depremzedelere çadır, battaniye, gıda ve su yardımlarında bulunduklarını ifade etti. Toplam 650 bin TL maddi yardımda bulunduklarını belirten Uslu, mağdur ailelere kardeş aile projesiyle 134 aileden 910 kişiye Şanlıurfa'da ev sahipliği yaptıklarını aktardı.

Kimse Yok Mu Derneği üyesi Mustafa Uslu şunları söyledi: ?Kimse Yok Mu 2011 ? 2012 eğitim öğretim döneminde yurt içinde öncelikli Van ve Erciş'teki depremzede bin öğrenciye burs verdi. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde eğitim gören çoğu Somalili 500 öğrenciye burs veriyoruz. Kimse Yok Mu burslarla birlikte her yıl ilk ve ortaöğretim okullarında okuyan ihtiyaç sahibi binlerce öğrenciye giyim ve kırtasiye yardımında bulunuyor. Dershaneye gitme imkanı bulamayan öğrencilere özellikle doğu ve güneydoğu illerinde okuma salonları açarak destek olmaktayız. Gönüllü öğretmenlerin ders verdikleri bu okuma salonlarında başarılı ve maddi imkânları kısıtlı öğrencilere eğitim fırsatı sağlanmaktadır. Adana, Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Edirne, Elâzığ, Hakkari, Manisa, Mardin, Muş, Sivas, Şanlıurfa ve Van olmak üzere 32 okuma salonu açarak öğrencilere hizmet vermektedir."

Programa Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Vali Yardımcı Soner Zeybek, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çitfçi, çok sayıda vatandaş ve basın mensupları katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber