TASİAD yeni binasını törenle hizmete açtı

Tavşanlı Sanayici ve İş adamları Derneği (TASİAD)'nin yeni hizmet binası törenle açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törene, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği Başkan Vekili Ömer Yerkazanoğlu, Kütahya Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Ceylan, GLİ Müesese Müdürü Mustafa Çokuslu ve Tavşanlılı işadamları katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan TASİAD Başkanı İsmail Güleç, "2002 yılında 18 üye ile kurulan derneğimizin amacı üyeler arasındaki kooordinasyon ve iş düzeyini en üst düzeye çıkarmak, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yardımcı olmak, katkıda bulunmak, bölgesel, sektörel ve uysal ekonomik politikalarını sağlamaktır." dedi.

ESİDEF Başkan Vekili Ömer Yerkazanoğlu, TASİAD ile kendilerine bağlı 39. derneğin açılışını yaptıklarını, 8 bin iş adamının güçlerini birleştirdiğini belirtti. Yerkazanoğlu, "Yüzyılımızda baktığımız zaman ülkeler ekonomik güçleri ile ölçülüyor. Şu an Amerika'ya baktığınızda dünyaın gayri safi milli hasılasının yüzde 25'ine hükmediyor. Bu şekilde dünyanın lideri olabiliyor. Bizler de ülkemizi güçlü kuvvetli bir hale getirmek için sorumlu olan insanlarız. Bu dernekler bu sivil toplum kuruluşları da bu işe hizmet eden uçaklar ve gemiler. Bu gemileri hep beraber dolduralım, güçlendirelim, kuvvetlendirelim, bu sayade de ekonomik bir güç haline gelelim." dedi.

Devletin 2023 yılı için koyduğu 500 milyar dolar ihracat hedefi için gayret göstereceklerini bildiren Yerkazanoğlu, "Bugün 3 kişiyi yanında çalıştıran 1 yıl sonra 5 kişi çalıştıracak. Bu yeni gelen nesle her birimiz iş açacağız. Daha sonra bugün sadece Tavşanlı'da ticaret yapan arkadaşlar bölgesel ticaret yapmaya başlayacak. Oda yetmeyecek bütün Türkiye'ye mal satar hale gelecek. Bu insanlar gönül koymuşlar bu işe, başlarını koymuşlar. Artık bundan sonra memleketimize hizmet etmekle sorumluyuz. Bu sorumluluğa da bu dernekler hizmet edecek. Bizim konfederasyondan da federasyondan da destek alarak Tavşanlı'daki işadamları arkadaşlarımıza yol açacaklar." şeklinde konuştu.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, şunları söyledi: "Bu derneklerimizle ülkemiz, yarınlara çok daha güçlü çok daha özel bir şekilde ve her zamankinden kendine fazla güvenen bir şekilde girmektedir. Geçmişte Türkiye'de sadece 3- 4 şehirde üretim yapılıyordu, bugün ise pek çok yer sayılmakta. Tavşanlı'da mevcut olan potansiyelin, insan kaynağının bir an önce hem bölgeye hem Türkiye'ye hem de dünyaya açılması gerekiyor. Tavşanlı'da gördüğümüz bu eksikliği inşallah TASİAD giderecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber