Saimekadın Merkez Camii'nin temeli dualarla atıldı

Ankara'nın Mamak ilçesinde Saimekadın Meydan Projesi kapsamında hazırlanan ve yapımına başlanan Saimekadın Merkez Camii'nin temeli dualarla atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5 bin 450 metrekarelik alan üzerinde yapımına başlanan projede önce müftülük hizmet binası ardından da camii bölümünün inşaatı yapılacak.

Saimekadın Merkez Camii ve Müftülük Hizmet Binası'nın temeli, Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Ankara İl Müftüsü Hakkı Özer, Mamak Belediyesi Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Mamak Müftüsü Muharrem Genç, birim müdürleri ve vatandaşların yoğun katılımıyla dualarla atıldı. Lalahan Esentepe Camii imam hatibi İrfan Orhan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, Etimesgut Müftüsü Yunus Bıçakçı'nın ettiği duanın ardından, Mamak protokolü butona basarak temel atma törenini gerçekleştirdi. 5450 metrekarelik alan üzerinde yapımına başlanan inşaatta,1200 metrekarelik alana sahip 4 minareli camii, 400 metrekareden oluşan müftülük sitesi, 100 yataklı yatılı Kur'an kursu ve konferans salonu inşa edilecek.

Temel atma töreninde konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilçeye kazandırılan caminin yapımında maddi ve manevi desteği sağlayan hayırseverlere teşekkür ederek, "Mamak'a hizmet etmek güzelliktir. Manevi bir atmosferde, 3 ayların başlangıcı ve özellikle Regaip Kandiline gelen güzel bir temel atma törenindeyiz. Merkezdeki camiiler sadece ibadet yeri değil, görselliği ile de ön plana çıkan yapılardır. Bu iş gönül işi. Bu proje büyük bir proje. Niyet hayır, akıbeti hayır. Milletimizin kadirşinaslığıyla yapılamayacak hiçbir şeyin olmadığını burada bir kez daha gördük. İlçemize kazandırılan camiinin yapımında maddi ve manevi destek sağlayan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Allah bu milletin birliğini, dirliğini bozmasın. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Mamak Müftüsü Muharrem Genç de Mamak'ta değişim ve dönüşümün hızla devam ettiğini belirterek, Saime Kadın meydan alanında temeli atılan projenin Mamak'a derinlik kazandıracağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber