TBMM Sanayi Komisyonu Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'ni gezdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 23:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi; Sanayi, Ticaret, Enerji, TaBii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkan ve komisyon üyesi Milletvekilleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım, Genel Müdür Yaşar Öztürk, Organize Sanayiler Üst Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde gezi ve incelemelerde bulundu.

Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, komisyon üyesi 26 milletvekili, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Öztürk, OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Aksaray İl Müdürü Lokman Yeğen ile birlikte Organize Sanayi Bölgesini gezdi.

Tarım Kredi Kooperatifi Aksaray Fabrikası Toplantı Salonunda T.B.M.M Sanayi Komisyonu Üyelerine Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nin son durumu hakkında bilgi verildi. Aksaray OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar tarafından yapılan bilgilendirme sunumunda Aksaray OSB'de ki yatırımlar, üretim alanları ve parsel durumları hakkında bilgiler verildi.

Aksaray OSB'nin Türkiye'de en fazla yatırım alan illerin ilk sırasında yer aldığını ifade eden Çağlar, 300 toplam parselden 265'inin yatırımcılara tahsis edildiğini, 132 fabrikanın da üretimde olduğunu belirtti. 46 fabrikanın temel atarak inşaat çalışmalarına halen devam ettiğini, 67 fabrikanın da proje çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Çağlar, OSB'deki fabrikalardaki istihdam sayısının da 5 bin 800'e ulaştığını bildirdi.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, yatırımcılara en ucuz arsayı Aksaray OSB'de verdiklerini belirterek Aksaray'ın son açıklanan teşvik kanununda 5. Bölgede yer alması ile daha avantajlı hale geldiğini son günlerde yatırımcıların Aksaray OSB'ye daha çok ilgi gösterdiğini söyledi.

Vali Orhan Alimoğlu da yaptığı açıklamada Aksaray'ın günden güne daha gelişerek büyüdüğünü Aksaray OSB Yönetim Kurulu olarak yatırımcılara her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Komisyon üyesi milletvekilleri Aksaray OSB Bölgesinin iyi yolda olduğunu yerinde gördüklerini ifade ederken, Organize Sanayiler Üst Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir yapılan çalışmalardan ve Aksaray'ın gelişmişliğini memnuniyetle yerinde müşahede ettiklerini ifade ederek Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu'na teşekkür plaketi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber