BUSİAD ödülleri sahiplerini buldu

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen BUSİAD ödülleri sahiplerini buldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 02:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen BUSİAD ödülleri sahiplerini buldu. Bursa'da Yılın İşadamı, Yılmaz ve Yaşar Küçükçalık kardeşler oldu. Yılmaz Küçükçalık'a ödülünü, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Yöney ve Bursa Valisi Şahabettin Harput takdim etti.

BUSİAD tarafından gelenekselleşen ödül töreni Almira Otel'de düzenlendi. Birçok sanayici ve iş adamının katıldığı gece renkli görüntülere sahne oldu. Gündemde iş adamlarının takip etmesi gereken birçok gelişme olduğunu ifade eden BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Yöney, yeni teşvikler, yeni Türk Ticaret Kanunu, Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı'nın iş dünyasının yeniden yapılanmasına yol açacağını söyledi. Yöney, "Onlarca yıldır değişmeyen ve güncellenmesi zorunlu hale gelen bu kanunların önümüzdeki yıllarda Türk sanayi ve ticari hayatına yön verecektir. Eğitim sistemindeki düzenlemeler ve yeni Anayasa çalışmaları da doğal olarak hepimizi yakından ilgilendiriyor. Beklentimiz, daha verimli ve üretken bir Türkiye için sağlıklı altyapı oluşturulmasıdır" dedi.

Türkiye'nin geçen yılı yüzde 8,5 büyüme oranı ile tamamladığını belirten Yöney, işsizliğin düşüş gösterse de yapısal bir sorun olduğuna ifade etti. Geçen yıl, yıllık sanayi üretiminin yüzde 8,9, ihracatın ise yüzde 18,5 arttığının altını çizen Yöney, "Bu, büyük oranda Türk işadamlarının dünya kalitesinde üretip, rekabetçi fiyatlarla pazarlayabilmesi sayesinde oldu. Bugün Türkiye dünyanın 126 ülkesine sanayi mamulü ihraç ediyorsa, bu bizlerin başarısıdır. Türkiye'nin son 10 yılda yaşadığı siyasi istikrar ortamı güven vericidir. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 2023 senesindeki makroekonomik hedeflere ulaşmada istikrar ve güven ortamı beklentimiz devam etmektedir. İş dünyası olarak, stratejik planlarımızı yaparken, şirketlerimizin mikro ekonomilerini, verimlilik ve Ar-Ge faaliyetlerini yönetmek zorundayız. Böylece top yekun büyümeye odaklanabiliriz" diye konuştu.

BUSİAD'ın vizyonu ve ekonomik gücü ile Bursa'ya ve ülkeye ufuk açan saygın bir iş örgütü olduğunu belirten Bursa Valisi Şahabettin Harput, "İltifat ile başarı olmuyorlar ama her biri ayakta alkışlanacak başarılara imza atmışlar. Ödül alan arkadaşlarımı gönülden kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından geçilen ödül töreninde Doğan Ersöz Yılın İşadamı Ödülünü, Yılmaz ve Yaşar Küçükçalık kardeşler adına Yılmaz Küçükçalık, Dernek Başkanı Oya Yöney ve Vali Şahabettin Harput'un elinden aldı. BUSİAD Meslek Ödülü'nü Prof. Dr. Ali Cezmi Akdiş, BUSİAD Eğitim ve Kültüre Destek Ödülü'nü İş Adamı Mustafa Kırcı, BUSİAD Çevre Ödülü'nü ise Bursa Çimento adına Firma Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burhan Evcil aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber