Sosyal hizmetlerdeki gizli kamera iddiasına soruşturma

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 11:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Tekirdağ'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ndeki sosyolog R.M.'nin odasına duman detektörü diye gizli kamera takılması iddiasıyla ilgili olarak savcılık ve valilik soruşturma başlattı. R.M.'nin kamerayı fark edip şikayetçi olmasının ardından R.M'nin görev yerinin değiştirildiği öne sürüldü.

İddiaya göre, Turgut Mahallesi'nde bulunan Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde sosyolog olarak görev yapan R.M., tek başına çalıştığı odasında gizli kamera buldu. Gizli kameranın fotoğrafını çeken R.M., özel hayatının gizli kameraya çekildiği iddiasıyla dilekçeyle Cumhuriyet Savcılığı ve Valiliğe suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcılığı ve Tekirdağ Valiliği olayla ilgili olarak soruşturma başlattı. Odasında kamera bulunduğu iddia edilen R.M. ise 6 aylık görevlendirmeyle Çorlu Huzurevi'ne gönderildi.

Savcılıktaki ifadesinde odasına Müdür Resul Darama'nın duman detektörü taktırdığını ifade eden Sosyolog R.M., ?Odama duman detektörü takıyoruz diye bir alet taktılar. Ben de duman detektörünün tavanda değil de duvarda olmasından şüphelendim. Kontrol ettiğimde bunun kamera olduğunu anladım. Kameranın kablolarının olduğunu anladım. Ben bunun üzerine şikayetçi oldum? dedi.

Kameranın ortaya çıkmasının ardından bina içinde odasının değiştirildiğini ileri süren R.M., odasının kapısına arşiv yazılarak, kurum müdürü Resul Darama tarafından kendisine arşivi gözetlemek için kamera koyduklarını söylendiğini belirtti.

Konuyla ilgili olarak valilik ve savcılığın soruşturmasının devam ettiğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Resul Darama, gizli kamera iddialarının gerçekle alakasının bulunmadığını söyledi. Bina içinde değişikliğe gittiklerini belirten Darama, sosyolog R.M.'nin odasını arşiv odası yaptıklarını buraya da bir kamera taktıklarını söyledi. Kameranın aktif halde olmadığını söyleyen Darama, ?Biz bu arkadaşımızın odasını arşiv odası yaptık. Arkadaşımız odası değiştirilmeden tadilat çalışması başlattık. Daha önce de burada evrak kaybolduğu için buraya bir tane kamera taktık. Kamera henüz aktif hale gelmemişti. Biz kamerayı müdür yardımcısı arkadaşlarımızla karar alarak taktık. Olay bundan ibarettir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber