Tarihi kentler birliği Aksaray buluşması başladı

Kentlerimizin tarihsel, kültürel ve doğal dokusunun korunması amacıyla oluşturulan Tarihi Kentler Birliği'nin Aksaray buluşması başladı. 25 Mayıs'ta başlayan ve üç gün sürecek oluna buluşmada birliğe üye şehirleri yöneticileri ve akademisyen, tarihi mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda fikir alış verişinde bulunulacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Programın açılışında konuşan Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Patla; tarihi değerlerle, kültürel mirasla ilgilenmeleri gerektiği bilinci ile hareket ettiklerini belirterek, "Çünkü bu günde biraz önce konuşurken modern binalar çağdaş şeylerle inanın çok insan uğraşıyor. Ve bu işlerle uğraşan insanlar bir bakıyorsunuz unutulup gidiyor. Çünkü bu işleri herkes yapıyor." dedi.

Birlik üyesi Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, adil bir şekilde işin içine siyaset bulaşmadığı, hedefin sadece ve sadece hizmet olduğu bir okulu gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ise Tarihi Kentler Birliği'nin kuruluş amacına ilişkin bir konuşma yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber