Tatvan'da cami yararına kermes düzenlendi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Tatvan Saadet Camii Derneği tarafından kermes düzenlendi. Kermesten elde edilen gelir cami için kullanılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cami binası yanında kurulan çadırda düzenlenen ve giyim, gıda, yemek, beyaz eşya ile çeyizlik ürünlerin satışa sunulduğu kermes bir hafta sürecek.

Cami inşaatının kademeli olarak yaklaşık 3 yıldır devam ettiğini, giderlerin karşılanması için 3 yıldır geleneksel olarak kermes ve benzeri etkinlikler düzenlediklerini belirten Saadet Camisi İmamı Mesut Dağdağan, caminin toplamda 900 bin liralık borcu kaldığını söyledi.

Kermes gelirleriyle caminin borçlarını ödeyeceklerini kaydeden Dağdağan, caminin eksikliklerinin giderilebilmesi içinde hayırseverlerden yardım beklediklerini belirtti. Kermeste satışa sundukları ürünleri çoğunlukla batı illerindeki hayırseverlerden aldıklarını anlatan Cami İmamı Dağdağan, ?Burada bu kaliteli ürünleri hem ucuza satışa sunarken, hem de vatandaşlarımızın istifade etmelerini sağlıyoruz. Bunun yanında elde edilecek olan gelirler caminin kalan inşaatının tamamlanmasının yanında cami de hafızlık dersi gören öğrenciler ve talebeler için kullanılacaktır. Geçen yılki kermesle camimizin bir minaresini tamamlamıştık. İnşallah bu yılki kermesimizden elde edilecek gelir de camimizin inşaatını tamamlamakta bize fayda verecektir. Hayırseverlerden de bu konuda destek bekliyoruz.? diye konuştu.

25 Mayıs Cuma günü başlayan kermes 31 Mayıs'a kadar devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber