Selçuklu Belediyesi, Necip Fazıl'ı ünlü sanatçılarla birlikte andı

Selçuklu Belediyesi'nin düzenlediği anma programına katılan ünlüler, şiirleri ve şiirlerinden bestelenen eserleri seslendirerek Necip Fazıl Kısakürek'i andı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuklu Belediyesi Uluslararası Kongre Merkezi ve Spor Salonu'nda yapılan programa AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılışında konuşan Başkan Uğur İbrahim Altay, 29 yıl önce vefat eden Necip Fazıl Kısakürek'i rahmetle andıklarını söyledi. Başkan Altay, "Üstad Necip Fazıl yazdığı şiirlerde mısralarda yaşamaya devam ediyor. Belediye olarak ölümünün 29. yılında Üstad'ın şiirlerinden oluşan bir albüm yaptık. Ortaya çıkardığımız bu çalışmada merhum Üstad'ın şiirleri ünlülerimiz tarafından seslendirilirken, yine Üstad'ın şiirlerine yapılan besteler sanatçılarımız tarafından yorumlanıyor." dedi.

Belediyenin hazırlattığı Necip Fazıl Kısakürek'in şiirleri ve şiirlerinden bestelenen eserlerin seslendirildiği albümdeki eserler, Uğur Arslan, İkbal Gürpınar, Seyfullah Kartal, Mustafa Demirci tarafından okundu. Ayrıca Alper Kış, Üstad'ın şiirlerinden yapılan besteleri seslendirdi. Ünlü isimler albüme okudukları eserleri, anma programında yeniden seslendirdi. Selçuklu Belediyesi Uluslararası Kongre Merkezi ve Spor Salonu'ndaki programa katılan konukların tamamına Selçuklu Belediyesi tarafından hazırlanan Üstad Necip Fazıl CD'si hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber