Çankaya Belediyesi'nin 6 işçisi süresiz açlık grevi başlattı

Çankaya Belediyesi'nde temizlik işlerinin taşeron firmalara verilmesine karşı, DİSK Genel İş yöneticisi 6 işçi, süresiz açlık grevine başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankaya Belediyesi'nde DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'na bağlı işçiler ve Genel-İş çalışanları taşeronlaştırmaya karşı açlık grevi başlattı. Sakarya Caddesi'nde kurdukları çadırla süresiz açlık grevine giren işçiler aynı zamanda imza kampanyası da düzenledi. Üç gündür açlık grevini sürdüren işçilerin eyleminin, Çankaya Belediyesi'nin taşeronlaştırmadan vazgeçinceye kadar süreceği belirtildi.

DİSK Genel-İş Ankara 1. Nolu Şube Başkanı Çetin Çalışkan, Çankaya Belediyesi ile yapılan görüşmelerde olumlu karar çıkmadığını bu yüzden kendilerinin de açlık grevi kararı aldıklarını söyledi. Amaçlarının işçilerin haklarını korumak olduğunu belirten Çalışkan, belediye ile yapılan görüşmelerde uzlaşmadan çok tehdit aldıklarını öne sürdü. Çalışkan, ?Biz demokrasi ateşi yaktık, ancak onlar bu ateşe benzin döküyorlar. Bu süreç kimseye yarar sağlamayacak. Elimizi uzattık bekliyoruz. Bu işi çözme noktasında kararlı adımlar atılsın.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber