Uludere olayının sorumlularının bulunması istendi

Uludere'de hava operasyonu sonucu 34 kişinin ölmesi protesto edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve bağımsız milletvekili Levent Tüzel'in de katıldığı eylemde ölenlerin yakınları tazminat değil sorumluların açıklanmasını istediklerini söyledi.

Son günlerde tekrar gündemde yer alan Uludere olayı Dolmabahçe Parkı'nda protesto edildi. Milletvekilleri Tüzel ve Önder'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup hükümete tepki gösterdi.

?Roboski 150 gün oldu vur emrini kim verdi' yazılı pankart açan grup, ?katil devlet hesap verecek', ?sorumlular bulunsun hesap sorulsun' şeklinde sloganlar attı. Eylemciler dövizlerle birlikte olayda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını da taşıdı. Ölenlerin isimlerinin yazılı olduğu temsili tabutlar eşliğinde yapılan protestoya hayatını kaybedenlerin bazı yakınları da katıldı.

Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın duyması için Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne yakın bir yerde eylem yaptıklarını ifade eden Tüzel, ?Olayın üzerinden 150 gün geçmiş olmasına rağmen vur emrini kimin verdiği ortaya çıkmadı. Bunun ortaya çıkarılmasını istiyoruz.? dedi.

Olayda nişanlısının hayatını kaybettiğini belirten Galibe Ürek, ?Bu ay düğünümüz olacaktı. Kana bulandı. Bize verilen 122 bin lira tazminatı kabul etmiyoruz. Onları geri getirirseniz biz size 122 milyon veririz. Biz kendi çocuklarımızı satmıyoruz. Yüreğiniz el veriyorsa siz çocuklarınızı satın.? şeklinde konuştu.

Olayın bir komutanın basiretsizliğine ve bir içişleri bakanının ferasetsizliğine dayandırılıp iki kurbanla halledilmeye çalışılacağını ileri süren BDP Milletvekili Önder, olayın iki kurbanla halledilemeyecek kadar büyük günahlarla dolu olduğunu kaydetti.

layın üzerinden 150 gün geçmesine rağmen suçluların bulunmamasının kendilerini üzdüğünü söyleyen ve olayda yakının kaybedenlerden Tahir Encü, ?34 kişinin katili bulunmazken bir kaymakam dövüldü diye 70-80 kişi aranıyor. Çoğu akrabamız arandığı için köyden dışarı çıkamıyor. Yakınlarını kaybedenlerin bu tepkiyi göstermesi doğal hakkı değil midir?? dedi.

Türkiyede barışın da savaşında Başbakan'ın ağzından çıkacak bir kelimeye bağlı olduğunu belirten Encü, ?Sayın Başbakana sesleniyorum. Bizim sorunumuzu çözsün.Failler ortaya çıkarılsın. Biz sadece barış istiyoruz.? ifadelerini kullandı.

Uludere'de ölenlerden Salih Ürek'in ablası Seyhan Ürek de eyleme kardeşinin forması ve fotoğrafıyla geldiğini söyledi.

Eylem sırasında seslendirilen bir türkü ise bazı katılımcıları ağlattı. Bir kadın ise baygınlık geçirdi.

Konuşmaların ardından bir süre daha slogan atan grup dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber