Ayasofya Meydanı'nda topluca namaz kıldılar

Anadolu Gençlik Derneği tarafından İstanbul'un fethinin 559. yılı dolayısıyla Ayasofya Meydanı'nda öğle namazı kılındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ayasofya Meydanı'nda düzenlenen mitinge Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan ve çok sayıda kadının da bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Ayasofya Müzesi önünde gruba seslenen Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, "Dünya tarihi açısından büyük öneme sahip İstanbul'un fethini büyük bir coşku ve şuurla kutluyoruz" dedi. Turhan, Bakanlar Kurulu kararıyla 1934 yılında müzeye çevrilen Ayasofya'nın ibadete kapatılmasını eleştirdi.

Ayasofya'nın ibadete açılmasını isteyen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise, şöyle konuştu: ?Ayasofya inşallah zincirlerinden kurtulacaktır. Bu görev sizlere, Fatih Sultan Mehmet'in torunlarına düşmektedir. Duyarlı herkesi bu saçmalığa dur demeye çağırıyorum."

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Salih Turhan, topluluğa öğle namazı kıldırdı. Çok sayıda polisin güvenlik önlemi aldığı Ayasofya Meydanı'nda kılınan namazın ardından topluluk küçük gruplar halinde fetih şenliklerinin yapılacağı Fi Yapı İnönü Stadyumu'na doğru harekete geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber