Aksaray Üniversitesi'nde girişimcilik paneli

Aksaray Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu tarafından organize edilen ?Girişimcilik ve Liderlik' konulu panel Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Bahadır Akın'ın açılış konuşmasıyla başlayan panele; Aksaray Üniversitesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Himmet Karadal, KOSGEB Aksaray İl Müdürü Hakan Koçak, AGİAD Başkanı Reha Güven, Aksaray Bilişimciler Derneği Başkanı Şükrü Deveci ve Aksaray'ın vergi rekortmeni Altuntaş Grup AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Altuntaş katıldı.

Girişimcilerin liderlik özelliklerine sahip olduklarını belirten Doç. Dr. Himmet Karadal, örnek başarı hikayesi olarak cumhuriyetin ilk Türk yolcu uçağını üreten Mehmet Nuri Demirağ'ı anlattı. Aksaray'da bayan girişimciliğin yeterince gelişmediğine işaret eden Karadal, Nobel Barış Ödüllü Prof. Dr. Muhammed Yunus'un bayan girişimciliğin geliştirilmesine dair deneyimini açıkladı. Karadal, "Bayanların doğal bir yöneticilik yetenekleri var, az parayla çok iş başarabiliyorlar. Bu parayı tamamen çocukları ve evleri için kullanıyorlar, çok fedakârlar.? şeklinde konuştu.

?BAKKAL ÇIRAĞI OLMAK İSTEMİŞTİM, VERGİ REKORTMENİ OLDUM?

Altuntaş Grup AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Altuntaş, öğrencilerle başarılarının sırlarını paylaştı ve bazı önerilerde bulundu. Altuntaş, ?Üretmek insana lezzet verir. Üretmek için özgüven çok önemlidir. İnsan zoru başarmayı bilmeli, azimli olmalı. Ancak kendine ve çevresine zarar vermemek için de dengeyi iyi kurmalı. Daima dürüstlük ve yenilik yapmak kazandırır. Mezun olduktan sonra kamu sektöründe görev alırsanız ne kısalırsınız ne de uzarsınız, aynı kalırsınız. Ancak kendi işinizi kurarsanız büyüme şansınız daha yüksektir.? tavsiyesinde bulundu.

AGİAD Başkanı Reha Güven da gençlerden kendilerini iyi geliştirmelerini ve küçük yaşlarda tecrübe kazanmalarını istedi. Güven, "Merdiveni birer birer çıkın. Hangi sektörde olursanız olun fırsatı beklerseniz, mutlaka içeri girersiniz. Başarılı olabilmenin yöntemi değişti. Artık çok konuşan değil, ciddi ve güvenilir insanlar başarılı oluyorlar.? dedi.

'İŞ DÜNYASINDA GİRİŞİMCİLERİ BEKLEYEN SAYISIZ FIRSAT VAR'

Aksaray Bilişimciler Derneği Başkanı Şükrü Deveci girişimcilerin cesaretli olması gerektiğine vurgu yaparak, iş dünyasında sayısız fırsat bulunduğuna işaret etti. İş yaşantısından örnekler veren Deveci, üniversitede okutulan girişimcilik dersinin çok sevindirici ve önemli bir uygulama olduğunu kaydetti.

KOSGEB Aksaray İl Müdürü Hakan Koçak ise girişimcileri destekleyen tek kurumunun KOSGEB olduğunu belirterek, özellikle girişimcilik desteği ve diğer destekler hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber