İHH Gönüllüleri Kenya'ya yardım için kermes düzenledi

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Yozgat Gönüllüleri, Kenya'da cami ve Kur'an kursu yaptırmak amacıyla kermes düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 20:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kermeste İHH Yozgat Gönüllüleri'nin hazırladığı tatlı, börek ve çeşitli yemeklerle birlikte hayırsever vatandaşların verdiği giysi ve eli işlemeleri kurulan stantlarda satışa sunuldu.

İHH Yozgat Gönüllüleri Temsilcisi Salih Erbek, kermesin 4 gün açık kalacağını ve elde edilecek gelirle Kenya'da Gither köyüne 300 kişi kapasiteli cami ve Kuran kursu yaptırılacağını söyledi.

Geçen yıl düzenledikleri kermes ve yapılan yardımlarla Afrika'da su kuyuları açarak oradaki insanlara yardımcı olduklarını belirten Erbek, "Yapılacak bu yardımlarda Kenya'da yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı bir köyde insanların rahatlıkla ibaretlerini yapabilecekleri bir cami ve Kuran Kursu yapmayı planlıyoruz. İnşallah Yozgat halkının yapacağı yardımlarla oradaki insanların ibadetlerini rahat bir şeklide yapmalarına katkıda bulunmak istiyoruz." diye konuştu.

Ayrıca kermesin yanında Mavi Marmara gemisinde baştan sona yaşanan olayların fotoğrafları da sergilendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber