'Ağaçların kesilmemesi için kitap topluyor'

Ağaçların kesilmemesi ve doğanın tahrip olmaması için biriktirdiği kitapları geri dönüşüm için Türkiye Erozyonu Önleme ve Ağaçlandırma (TEMA) Vakfı'na getiren Nizam Baş bu konuda herkesin duyarlı olmasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 20:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nizam Baş, Türkiye'nin çöl olmaması ve doğanın tahrip olmaması için yıllardır çocuklarının eğitimi için aldığı kitapları Muş TEMA vakfına getirerek örnek bir faaliyet sürdürüyor. Muş merkeze bağlı Eğirmenç köyünde oturan Nizam Baş; "Şimdiye kadar iki ev parasını kitaplara verdim, çocuklarımın okuması için elimden gelen her türlü fedakarlığı gösterdim yine de gösteririm yeri geldi yamalı giydim, yeri geldi aç kaldım ama bunun bir ayıbının olmadığını biliyordum. Sadece çocuklarımın cahil olmamasını istediğim için bunlara katlandım. Bugün ise yıllardır çocuklarımın eğitimi için aldığım kitapları Türkiye çöl olmasın diye Muş TEMA Vakfı'na getirip doğaya bir nebze olsun katkım olsun istedim.? dedi.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu dağlarında ağaç kesilmesinin fazla yaşandığını dile getiren Muş TEMA Vakfı Başkanı İhsan Aytemis de şunları söyledi: "Doğamıza sahip çıkmamız gerek. Doğa gittikçe katlediliyor ağaçlar kesiliyor hayvanların yuvası yıkılıyor. Bir çok hayvan türleri nesli tükenme tehlikesinde. Kimse bunun farkında değil. Kendi doğamızı, kendi değerlerimizi, hunharca katlediyoruz. Bunun hesabı bizden sorulacak elbet. Eskiden bakıldığında her taraf ormanlık bölgeydi. Her tür hayvan ve kuş türlerinin zenginliği vardı. Şimdi ise baktığımızda bu bahsettiklerimizden bir nebze olsun eser yok. Umarız ki diğer vatandaşlarımız da Nazım Baş gibi duyarlı olup Türkiye'nin çöl olmaması için ellerinden geleni yaparlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber