Polislerin yeni kimlikleri lazer yazıcıya takıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından polislerin kimlik kartlarının taklidinin önüne geçilmesi için başlatılan proje bir türlü hayata geçirilemedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlık, 2009 yılında alınan bir kararla yeni kimlikler için çalışma başlattı. Son teknoloji kullanılarak hazırlanacak polis kimlikleri için il emniyet müdürlüklerinde çalışan personelin bilgileri toplandı. Tüm polislerin fotoğrafları ile parmak izleri yeniden istendi. Aradan 3 yıl geçmesine rağmen emniyet çalışanları yeni kimliklerine kavuşacağı günü bekliyor. Kimliklerin yazımı için gerekli olan lazer yazıcının olmayışından dolayı kimliklerin basılamadığı belirtiliyor.

Yeni kimlik kartları teknolojik donanımı içeriyor. Kartlar özel plastik kaplamadan oluşuyor. Kartın rengi ise mavi ton ağırlıklı olacak. Mikroçip, görünmeyecek şekilde kartın içine yerleştirilecek. Mikroçiplerde kart sahibi polis memurunun, parmak izi, kimlik bilgileri, görev yeri, sicili, kan grubu, görev yaptığı yerler gibi bilgiler bulunacak. Fotoğraflar ise siyah beyaz basılacak ve soğuk bir damga vurulacak.

Yeni kimlik için kullanılacak karttan rengine kadar tüm aşamalar bitirildi. Tüm bu bilgilerin karta basılması için de lazer yazıcı gerekiyor. Fakat yazıcı alınamadığı için emniyet çalışanları yeni kimliklerine üç yıldır kavuşamadı. Projenin ne zaman hayata geçirileceği ise bilinmiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber