?Cep Jam' öğrencilerin derse ilgisini arttırıyor

Erzincan'da Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Anadolu Elektronik Bölümü 12'nci sınıf öğrencileri ilginç bir cihaz yaparak, öğrencilerin derse olan ilgisi arttırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seslendirme ve Işıklandırma Dersi'nde Elektronik Öğretmeni Ahmet Urkan tarafından yılsonu bitirme projesi verilen 4 kız öğrenci, adını ?Cep Jam' dedikleri sinyal kesici cep jammer yaptı. 2 ay proje üzerinde hazırlık yapan ve üç ayda projeyi hayata geçiren 12'nci sınıf öğrencileri Elif Karakaş(18), Elif Coşkun(18), Duygu Yalçın(18) ve Buket Karadağ(18) yaklaşık 5 ay çalıştıkları projeyi uygulamaya koydu.

Elektronik devre üzerinde hazırlanan sinyal kesici cep jammer, devreye girdiği zaman 30 metre kare alanda etkili oluyor. Cihazın çalışması ile birlikte sınıfta üzerinde cep telefonu bulunan öğrencilerin telefonları devre dışı kalıyor. Ders zamanında telefon ile ilgilenemeyen öğrenciler derse konsantre oluyor.

Anadolu Elektronik Bölümü 12'nci sınıf öğrencisi ve Cep Jam'i projesini yapan öğrencilerden Elif Karakaş, ?Proje üzerinde yaklaşık 5 ay çalıştık. Yaptığımız sinyal kesici cihazla, sınıf ortamında ki bütün cihazların sinyalleri devre dışı kalıyor. Bu cihaz sayesinde arkadaşlarımızın ders esnasında cep telefonu ile olan ilgilerini azalttık.? dedi.

Öğrencilerden Elif Coşkun, ?Öğretmeniniz bize bu ödevi verdikten sonra proje üzerinde bayağı çalıştık. Yaptığımız çalışma çok beğenildi. Bunu daha geliştirmek için çalışacağız. Arkadaşlarımız ders içerisinde telefonla artık ilgilenmiyor.? şeklinde konuştu.

Öğrencilerin ödevleri kapsamında güzel bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Elektronik Öğretmeni Ahmet Urkan, ?Öğrencilerimiz başarılı bir çalışma yaptı. Bu proje ile sınıf ortamında öğrencilerin üzerinde bulunan telefonların sinyalleri kesiliyor. Öğrenci telefonu ile ilgilenemiyor ve derse katılıyor. Bu çalışmayı gerekli izinler alınması durumunda, önümüzde ki eğitim öğretim yılında diğer sınıflara da uygulamak istiyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber