NATO boru hattından yakıt çalan şebeke çökertildi

İstanbul'da, NATO boru hattından yakıt hırsızlığı yapan şebekeye yönelik, özel harekat ekiplerinin de desteği ile büyük operasyon düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gözaltına alınan şahısların, boru hattından yakıt çalmak için uyguladıkları yöntemler polisi bile hayrete düşürdü. Zanlılar, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Milli Savunma Bakanlığı'na ait NATO boru hattından yakıt hırsızlığı yapan şebekeye operasyon düzenledi. İstanbul'un bir çok ilçesinde, önceden belirlenen adreslere özel harekat ekiplerinin de desteği ile baskın yapıldı. Operasyon kapsamında 37 kişi gözaltına alındı.

ŞEBEKENİN YÖNTEMLERİ POLİSİ ŞAŞIRTTI

Operasyon polis kamerasınca dakika dakika görüntülendi. Polisin girdiği adreslerde yapılan incelemeler, şebekenin yöntemlerini de ortaya çıkarttı. TÜPRAŞ'tan Tekirdağ'a kadar uzanan ve Sabiha Gökçen ile Atatürk Havalimanı'na da yakıt sağlayan boru hattının güzergahını belirleyen şebekenin, ilk olarak güzergahta arsa ve iş yeri kiraladıkları belirlendi. Zanlıların, tünel kazarak boru hattına ulaştıkları ve ?hırsız kelepçe' diye adlandırılan düzenekle 'Jet A-17 yakıtını çaldıkları tespit edildi. Zanlıların ayrıca boru hattına ulaşmak için kanalizasyon tünellerini de kullandıkları görüldü.

Şebekenin, çalınan jet yakıtıyla on numara motor yağını, bin litrelik tanklarda karıştırarak mazot elde ettikleri öğrenildi. Gözaltına alınan zanlıların çoğunun otopark ve TIR parkı sahibi olduğu ve elde ettikleri mazotu da buralardan piyasaya sürdükleri belirlendi.

MİLYONLARCA LİRA HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETTİLER

Operasyonu yürüten polis ekiplerinin incelemeleri sonucunda, şebekenin bu yöntemle milyonlarca lira haksız kazanç elde ettiği görüldü. Şebekenin 6 ay içerisinde, sadece bir pos makinesinden kredi kartıyla yapılan satıştan 3 milyon 500 bin lira gelir elde ettiği ortaya çıktı. Satışların büyük bölümünün nakit yapıldığı göz önünde bulundurulduğunda, vurgunun boyutu da ortaya çıkıyor

ZANLILARIN ÇOĞU SABIKALI ÇIKTI

Gözaltına alınan 37 zanlıdan 26'sının benzer suçlardan sabıkalı olduğu belirlendi. Şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen ?kolsuz' lakaplı Fikret Alemdar ile Hasan Tahsin Sönmez'in de aralarında bulunduğu zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber