Halkoyunları öğreticilerine antrenör denlik kursu yapıldı

Milli Eğitim bakanlığı bünyesindeki halk oyunları öğreticilerine, federasyonla yapılan özel protokol kapsamında antrenör denklik kursu yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak Öğretmenevi Konferans salonunda, Milli Eğitim bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Türkiye Halkoyunları Federasyonu arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde, antrenör denklik kursu yapıldı. Kursa, Zonguldak'tan 62 kursiyer, Bartın'dan 19 kursiyer, Karabük'ten 7 kursiyer olmak üzere toplam 88 kişi katıldı. 12-13 Mayıs 2012 ve 26-27 Mayıs 2012 tarihlerinde gerçekleşen intibak eğitimi ile Milli Eğitim Bakanlığı'nda Türk Halkoyunları yöre oyunları öğreticisi yetiştirme kursu almış kişilerin müktesep haklarının korunması amaçlanırken, sertifikalarını alan kursiyerlerin federasyon tarafından antrenör denkliklerinin yapılması ve halkoyunları alanında ortak işbirliği çalışmalarının gerçekleştirilmesi planlanıyor. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Zonguldak İl Temsilcisi Kader Öztürk, kursu kaçıranlar içi telafi programı açılacağını belirtti. Kursiyerlerin sertifikalarını Eylül ayında alabileceğini hatırlatan Öztürk, kursiyerlerden ise beklentisini şöyle anlattı:

?Bu gençliğin bizim olduğunu bilincinde bulunmalarını, bu gençliğimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutturarak, onları sportmen ve arkadaş, paydaş olabilmenin hazzını tattırabilecek şekilde yetiştirmelerini istiyor ve bekliyoruz.? Öztürk, tüm katılımcılara ve destek verenlere teşekkür etti. Öğrencilere Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Beden Eğitimi Yüksekokul Müdürü Yard. Doç.Dr. Mustafa Gümüş tarafından ?Egzersiz fizyolojisinde temel kavramlar' konulu eğitim semineri verildi. Gümüş, esprili anlatımı ile öğrencileri sık sık güldürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber