Kütahya İl Genel Meclisi üyeleri Gediz'de incelemelerde bulundu

Kütahya İl Genel Meclisi Plan Bütçe ve Ar-Ge Komisyon üyeleri Gediz İlçesi ve Murat Dağı'nda incelemelerde bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya İl Genel Meclisi Plan Bütçe ve Ar-Ge Komisyon üyelerinden oluşan 19 kişilik heyet, il önce Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu'nu makamında ziyaret ederek bir toplantı düzenledi.

Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nun da bulunduğu toplantıda Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu'ndan ilçe hakkında bilgi alan heyet daha sonra Murat Dağında yapılması planlanan otel ve kayak merkezi alanlarında inceleme yapmak üzere Murat Dağı'na hareket etti.

Murat Dağı Kaplıca Merkezinde inşaatı yarım bırakılan eski Dağ Otelinde incelemeler yapan heyet, Gediz Belediyesi tarafından tesislerde yürütülen bakım onarım çalışmalarını da yerinde inceleyerek Belediye Başkanı Saraoğlu'ndan bilgi aldı.

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Saraoğlu, İl Genel Meclisi üyelerini Gediz'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "İlçemizde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek kendilerini bilgilendirdik. Ayrıca Murat Dağı'nda yapılması planlanan otel ve kayak merkezi hakkında incelemelerde bulundular.

Gediz, halen keşfedilmemiş birçok doğal güzelliği bünyesinde barındıran Murat Dağı ve Ilıca Kaplıcaları ile Termal Turizm merkezidir. Bu özellikleriyle ülkemiz ve Avrupa'dan gelen birçok ziyaretçiyi ağırlamaktadır.

Murat Dağı'nın 1450 metre yüksekliğinde bulunan Jeotermal sıcak su ile kayak merkezini birleştirmeyi amaçlıyoruz. Dünyada bir benzeri daha bulunmayan Dağ Oteli, kayak merkezi ve jeotermal tesis projesini burada hayata geçirmeyi planlıyoruz. İl Genel Meclisi üyelerimizi bu proje hakkında bilgilendirme yaptık. Planlanan bu projenin yapımı için konuyu yakından takip eden ve sürekli olarak üzerinde çalışan başta Sayın Valimiz Kenan Çiftçi'ye ve ilçemizi ziyaret eden İl Genel Meclisi üyelerimize teşekkür ederim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber