Batmanlı atletler Türkiye şampiyonu oldu

Atletizm geliştirme projesi final müsabakalarına katılan Petrolspor'dan oluşan Batman Atletizm Takımı Türkiye şampiyonu olarak büyük bir başarı gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te yapılan çeyrek final müsabakaları ve Sivas'ta yapılan yarı final müsabakalarında birinci olan kırmızı - beyazlı ekibin sporcularının Türkiye şampiyonluğu elde etmesi Batman'da sevinç ile karşılandı.

Atletizm Geliştirme projesi final müsabakalarına Türkiye'nin en iyi 12 ili ve 60 sporcu katıldı. Minik Erkekler kategorisinde mücadele eden Petrolspor'dan oluşan takım topladığı 29 puan ile Türkiye Şampiyonu oldu. Petrolspor sporcusu Ferhat İlimen ise ferdi olarak Türkiye 2.'liğini elde etti.

ÇALIK: SPORCULARIMIZI KUTLUYORUM

Takımlarının Türkiye şampiyonluğu elde etmesine bir hayli sevinen TPAO Batman Bölge Müdürü Süleyman Çalık, ?Takım sporcularımızı kutluyorum. Sezonu çok güzel bir şekilde geçiren ve başarılarını her geçen gün arttıran ve yeni kurulan takımda şampiyonluğun gelmesinde herkesin emeği bulunmaktadır. Bu nedenle başta sporcular olmak üzere, teknik heyeti kutluyorum. Kendilerini her türlü desteğimiz sürecektir.? dedi.

EKİNCİ: BATMAN'A BU YAKIŞIR

Batman Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Aydın Ekinci, ?İlimizde üst üste başarılar getiren atletlerimizin Türkiye şampiyonluğu elde etmeleri elbette ki bizleri son derece sevindirmiştir." diyerek, şöyle konuştu:

"Çok büyük bir olayı gerçekleştiren ve Türkiye'nin en iyi takımları ile mücadele ederek şampiyonluk elde etmeleri önemsenecek bir başarıdır. Bu nedenle başta sporcular olmak üzere, Federasyon Temsilcimiz Ufuk Başkut ve Petrolspor Atletizm Antrenörü Ümit Pişkin bey'e teşekkür ediyorum.?

BAŞKUT: EMEKLERİMİZ BOŞA ÇIKMADI

Federasyon İl Temsilcisi Ufuk Başkut, ?7 aydan bu yana yapmış olduğumuz çalışmaların semeresini Türkiye şampiyonu olarak aldık. Planlı çalışma ve yoğun antrenman temposunu bir madalya ve bir kupa ile kapattık. Haliyle bu başarının en büyük mimarları başta sporcular olmak üzere, Antrenörümüz, Ümit hoca'dır." diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Ben bu sezonu Atletizm yılı olarak kabul ediyorum. Çünkü büyük bir atak gerçekleştirerek Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra ferdi sıralamada da Türkiye 2.'liği elde eden Ferhat İlimen kardeşimi kutluyorum. Batman sadece koşuda atletizm de yer almamaktadır. Teknik branşlarda mücadelemiz sürmektedir. İl olarak atma ve atlama branşlarında çalışmalara başladık ve bildiğiniz gibi bunun semeresini Kayseri'de 4 madalya alarak gösterdik.

Yani Atletlerimiz çok çalışıyor ve başarılı oluyor. Bizlere her türlü konuda yardımcı olan başta Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, Sayın Valimiz Ahmet Turhan, İl Milli Eğitim Müdürümüz Şerif Akboğa, Gençlik Hizmetleri İl Müdürümüz Aydın Ekinci, Petrolspor Kulüp Başkanımız Süleyman Çalık ve Türkiye Gençlik Konseyi derneğine bizlere gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber