Gazi Devlet Hastanesi'nde 2. Diyabet Okulu başlıyor

Gazi Devlet Hastanesi'nde başlayacak olan 2. Diyabet Okulu eğiticileri bir araya gelerek son çalışmalarını değerlendirme toplantısını yaptılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazi Devlet Hastanesi bünyesinde 5 Haziran 2012'de başlayacak olan 2. Diyabet Okulu ile ilgili bilgi veren Dahiliye Uzmanı Dr.İnci Etikan," Diyabet okulumuzda konularında uzman çok değerli arkadaşlarımızla çalışıyoruz. 1. Diyabet Okulu Kasım ayında sona erdi. Hasta ve yakınları çok memnun kalmışlardı. Öğrenmiş oldukları doğru bilgileri çevrelerindeki kişilerle paylaşmışlardı. Diyabet Okulu'nu Haziran ayında her Salı ve Perşembe günleri öğle tatili saatinde yapacak olmamız çalışan kişilerin de gelmesini sağlayabilecektir" dedi.

Dr. İnci Etikan ayrıca, iyi bir diyabet eğitimi alan kişi sadece diyabet hastalığından korunmakla kalmadığını hatırlatarak, " Hipertansiyondan, obeziteye, kalp hastalıklarından, göz hastalıklarına kadar her hastalıktan korunabilir. Hastalıklarla mücadeleyi öğrenebilir. Hatta kanserden korunmanın yolları bilgilerini de alır. Okulumuz gizli diyabet hastaları, hipertansiyon hastaları diyabeti yeni olan hastalar ve ilerlemiş diyabetli hastaların kızı, oğlu, eşi gibi yakınları için bulunmaz bir fırsattır. Diyabet okulumuzdan mezuniyet belgesi almak isteyenlerin en geç 4 Haziran 2012 tarihine kadar diyabet merkezimize müracaatta bulunmaları gerekiyor. Her derse katılma imkanı olmayan istedikleri konuları seçerek birkaç derse katılan kişilere de okulumuz açıktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber