Erdoğan: Türkiye tarihinin en karanlık yıl dönümündeyiz

AK Parti İstanbul 4. Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs askeri darbesini hatırlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti İstanbul 4. Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs askeri darbesini hatırlattı. 52 yıl önce milletin oylarıyla işbaşına gelmiş bir hükumetin devrildiğini söyleyen Erdoğan, ?Bugün, Türkiye Cumhuriyeti tarihine maalesef kara bir leke olarak yazılmıştır. Cumhuriyet tarihimizin, demokrasi tarihimizin en kara, en karanlık gününün yıl dönümündeyiz.? dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi Türk Telekom Arena Stadyumu'nda yapıldı. Kongre için, günler öncesinden hazırlanan stadyumun tribünleri binlerce partili tarafından dolduruldu. Stadyumun zemin kısmı ise delegeler için ayrıldı. Başbakan Erdoğan'ın girişi ile birlikte stadyum hareketlendi. Erdoğan stadın dört bir yanını dolaşarak kendisine sevgi gösterisinde bulunan partilileri selamladı. Erdoğan partililere karanfil attı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede Erdoğan'ın daha seslendirdiği Necip Fazıl Kısakürek'in ?Canım İstanbul' şiiri dinletildi.

Kongrede partililere seslenen Başbakan Erdoğan, günün önemine dikkat çekti. 27 Mayıs askeri derbesinin yıldönümü olduğunu hatırlatan Erdoğan, ?Bugün İstanbul İl Kongremizi 2 önemli türbenin, 2 önemli kabrin yakınında, aynı zamanda 2 önemli tarih diliminde gerçekleştiriyoruz. Yakınımızdaki türbeler, merhum Fatih Sultan Mehmet'in ve merhum Adnan Menderes'in türbeleri. Tarihler de çok çok önemli. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti tarihine maalesef kara bir leke olarak yazılmış, Cumhuriyet tarihimizin, demokrasi tarihimizin en kara, en karanlık gününün yıl dönümündeyiz. Bundan 52 yıl önce, 27 Mayıs 1960'ta, milletin oylarıyla işbaşına gelmiş, millete hizmetkar olmuş, milletin sevdalısı olmuş merhum Adnan Menderes'in başında bulunduğu hükümeti devirdiler, ardından da Menderes ve arkadaşlarını idam ettiler. Kendisini buradan rahmetle yad ediyorum.? şeklinde konuştu.

Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu ve o döneme emek vermiş, millete hizmetkarlık yapmış, zulme, mağduriyete uğramış olanlara Allah'tan rahmet dilediğini söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Yine bugün burada, bu il kongremizle 27 Mayıs'ın tam aksine Türkiye tarihinin en muhteşem yıl dönümünü, bir çağı kapatıp yeni bir çağı açan 29 Mayıs 1453'ü yani İstanbul'un Fetih Yıl dönümünü kutluyoruz. Fatih Sultan Mehmet ve onun askerlerini, Akşemsettin'i, Molla Gürani'yi, Molla Hüsrev'i, Ulubatlı Hasan'ı, onlar gibi nice yiğit, nice kahraman, nice alim insan varsa rahmetle, minnetle yad ediyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber