KESK'in 40 yöneticisi veya üyesi tutuklu durumda

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 08:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK'in 40'ın üzerinde üye ve yöneticisi tutuklu veya hükümlü.

13 Şubat 2012'de gerçekleştirilen KCK operasyonunda, 14 KESK'li kadın sendikacı gözaltına alınmış, 9'u tutuklanmıştı. Sincan Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan kadın sendikacıların avukatlarıyla ve aileleriyle konuştuk.

- Av. Mehmet Tiryaki: Dağda elinde silah, üzerinde üniforma olan birini getirip yargının karşısına çıkarsanız kimse o örgüt üyesi değil demez. Ama siz sendikacılık yapan öğretmeni ya da hemşireyi tutuklayıp ona da örgüt üyesi diyorsunuz. Burada bir çarpıklık yok mu?

- Devrim Kahraman (Eğitim-Sen'li Hatice Beydilli Kahraman'ın eşi): Eşim, 3 yaşındaki kızımızı şiddetten uzak yetiştirmek için eve oyuncak tabanca bile almadı. Kızımız, annesinin gözaltına alınışına şahit oldu.

- Gülçin Erdoğan (Eğitim-Sen Ankara yöneticisi Güldane Erdoğan'ın kardeşi): Ablamın kalp ve astım problemi var. Beslenmesine dikkat etmesi gerekiyor ama cezaevi yemeklerini, kötü yağı nedeniyle ancak yıkayarak yiyebiliyorlar. Cezaevi çok soğuk.

- Özkan Yorgun (SES Genel Kadın Sekreteri Bedriye Yorgun'un eşi): 2 oğlumla iddianamenin açıklanmasını, yargılama olacaksa da tutuksuz yargılanmalarını bekliyoruz. 'düşünce özgürlüğü var' deyip sendikal faaliyet yürüten insanları tutukluyorlar.

- Deniz Derinyol (KESK Kadın Birimi): Arkadaşlarımızın tutuklanmasında delil olarak öne sürülen tek belge kimin yazdığı bilinmeyen bir bilgisayar çıktısı. Zekai Tahir Burak Kadın Doğumevi'nde, yeni doğan ünitesindeki bebek ölümlerinin basına yansımasına katkıda bulunan ve tutuklanan hemşire Seher Tümer'in bilgisayarında bulunduğu söylenen bu belgeyle suçlanıyorlar. Belgede hepsinin özgeçmişi var. Böyle örgüt dokümanı olur mu?'

Ankara Kadın Platformu, 30 Mayıs'ta Sincan Cezaevi'nin önünde, tutuklu KESK'li kadın sendikacıların durumunu protesto etmek için eylem yapacak. Kadınlar, 9 Haziran'da Ankara'da Yüksel Caddesi'nden Sakarya Caddesi'ne yürüyecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber