İMKB'de gong bu kez Halk Sigorta için çaldı

Halk Sigorta'nın 40 milyon liralık sermayesini temsil eden paylar, İMKB Serbest İşlem Platformu'nda işlem görmeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şirketin geçtiğimiz aylarda halka açık olan paylarının İMKB'de işlem görmesi amacıyla SPK'ya yaptığı başvuru olumlu karşılanmıştı.

İMKB'de düzenlenen gong töreninde açılış konuşmasını Halk Sigorta şirketinin ana hissedarı Halkbank'ın Genel Müdürü Süleyman Aslan yaptı. Aslan, Halk Sigorta'nın 2005 yılında çoğunluk hisselerini Halkbank'ın satın almasıyla bir Halkbank bağlı ortaklığı konumuna eriştiğini, bu tarihten itibaren sermayesini hızla artırarak sektörün sağlam, güvenilir ve başarılı aktörleri arasında yerini aldığını belirtti.

Halkbank'ı kurumsal bir finansal süpermarkete dönüştürmek niyetiyle faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Süleyman Aslan, ?Sigortacılık özelikle yabancıların da sektöre girmesiyle çok ciddi ilgi gören alanların başında geliyor. Halkbank olarak finans sektöründeki rekabette etkin bir şekilde yer alabilmek için faaliyetlerimizi iştiraklerimizin çalışmalarıyla desteklemenin hayati öneme sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu şekilde müşterilerimize, tüm ihtiyaçlarını tek bir noktadan, hızlı ve kolay bir şekilde ve avantajlı koşullara giderebilmesi için Halkbank ve iştirakleri olarak kusursuz bir hizmet sunuyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber