Dünya ikincisi engelli kızın en büyük hayali Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmek

Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nın ikincisi olan Dilara Çevik, en büyük hayalinin dünya şampiyonluğunu kazanmak ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile tanışmak olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 19:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Portekiz'de 15-22 Mayıs tarihleri arasında yapılan Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda iki dünya ikinciliği elde ederek büyük başarı kazanan Alanyalı sporcu Çevik, ailesiyle birlikte Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Dilara'nın annesi Mihriban Çevik, babası Şevki Çevik, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (AGC) Mehmet Ali Dim ve AGC yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Dünya şampiyonasına uzun süre anne-babası ve arkadaşlarının büyük destekleriyle hazırlandığını ifade eden Çevik, atletizmle ilgilenmesi için ailesinin 7 yaşından beri kendisini teşvik ettiğini belirtti. Çevik, Edirne'deki milli takım uyum kampında çok başarılı bir dönem geçirdiğini kaydetti.

Toplantıda bir konuşma yapan AGC Başkanı Dim, Dilara'nın çok özel bir insan ve çok özel bir şampiyon olduğunu söyledi. Dim, "Dilara, Alanya'nın ilk dünya ikincisi sporcusu oldu. Hem Alanya hem de Türk sporu için büyük bir başarı. Madalyalarını Ankara'da bakanlarla paylaştıktan sonra şimdi de Alanya'yla paylaşıyor. Kendisini ve başarıda emeği geçen herkesi yürekten kutluyoruz." dedi.

Toplantı sonrası AGC Yönetim Kurulu Üyesi Gaye Coşkun, Dilara'ya hediye takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber