Disiplin affı komisyonda kabul edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2005 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlarla Diğer Kamu Görevlileri'nin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkı'nda Kanun Tasarısı, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Tasarıyla 23 Nisan 1999 tarihinden 14 Şubat 2005'e kadar kamu görevlilerinin işlediği fiillerden dolayı verilmiş disiplin cezaları, bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılıyor. 20 bin 543 memurun bu kapsamda olduğu bildirildi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in de katıldığı komisyon toplantısında ele alınan tasarıyla, 23 Nisan 1999 tarihinden 14 Şubat 2005'e kadar kamu görevlilerinin işlediği fiillerden dolayı verilmiş disiplin cezaları, bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılıyor. CHP'nin de destek verdiği tasarı kısa sürede komisyonda ele alınarak benimsendi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, yaptığı açıklamada, bu kanun kapsamına giren memur sayısının 20 bin 543 olduğunu ifade ederek, suçlarını ve sayılarını şöyle açıkladı:

"Uyarma cezası 9 bin 361, Kınama cezası 5 bin 682, Kadro ilerletmenin durdurulması bin 551, Devlet memurluğundan çıkarma 639 ve diğer bazı sebepler." Tasarı, Komisyon'da verilen tekliflerle birleştirilerek ele alındı. Görüşmelerde bazı önergeler de kabul edilmedi. Görüşmeler sırasında söz alan Komisyon üyesi AK Parti Milletvekili Hüsrev Kutlu, "Bizim aldığımız cezalar affedilecek mi?" diye sordu. Kutlu'nun bu sözleri komisyonda gülüşmelere sebep oldu. Bakan Şahin ise açıklamalarında yasa tasarısının sivil toplum örgütleri ve ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşülerek hazırlandığını belirterek, bir değişiklik istemediklerine işaret etti. Şahin tasarının gelecek hafta genel kurulda ele alınmasını ve yasalaştırılmasını planladıklarını da belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber