Ünye Müftüsü Yığman açıklaması

Ünye Müftüsü Aydın Yığman, "Kuran kursları, din eğitimi çevresinin önemli bileşenlerinden cami ile yetişen neslin ilişkisinde önemli roller üstlenmektedir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yığman, temel dini bilgilerin öğretildiği yaz Kuran kurslarının önümüzdeki günlerde başlayacağını söyledi.

Yaz Kuran kurslarının, çocukların dine, din görevlilerine, camilere ve Kuran-ı Kerim'e bakışlarını etkileyen ilk mekanlar olduğunu ve bu nedenle öneminin bir kat daha arttığını ifade eden Yığman, şunları kaydetti:

"Kuran kursları, din eğitimi çevresinin önemli bileşenlerinden cami ile yetişen neslin ilişkisinde önemli roller üstlenmektedir. Gençlerin hayatlarını anlamlandırma süreçlerinde karşılaştıkları sorunların çözümünde kendilerine destek sağlayacak bilişsel, duyusal ve psikomotor davranışlar kazanmalarına önemli katkılar sağlamaktadır. Kuran Kursları, ayrıca milli birlik ve beraberliği perçinleyen, sevgi, saygı ve dostluk bağlarını güçlendiren, vatan, millet, bayrak, şehitlik ve gazilik gibi milli değerleri özümseten, bir arada yaşama ve sorumluluk bilincini geliştiren bir perspektifi de hedef kitlesine kazandırmaktadır. Yaz Kuran kursları gençlerimiz ve çocuklarımız açısından bir fırsattır, bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz."

Kişilerin isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcilerinin talebine bağlı olarak yaz Kuran kurslarının kayıtlarına 11 Haziran'da başlanacağını vurgulayan Yığman, "18 Haziran'da Kuran kursu eğitimlerine başlanacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber