Muş'ta bir astsubayın şehit edilmesi

Muş'un Varto ilçesinde evine gittiği sırada sırtından vurularak şehit edilen Başçavuş Erdinç Aydın'ın katili belirlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Varto Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Başçavuş Erdinç Aydın'ın şehit edilmesiyle ilgili saldırının detayları netleşmeye başladı. Şehit edildiği gün izinli olduğu belirtilen Başçavuş Aydın'ın, akşam su almak üzere evinden ayrıldığı öğrenildi. İlçe merkezindeki bir marketten su alan Aydın, evine yaklaşık 50 metre kala terör örgütü PKK mensupları tarafından sırtından ve başından vurularak şehit edildi. Hain saldırının hemen ardından operasyonlara başlayan jandarma ve emniyet özel harekat timleri, ilçeye bağlı Çaylar ve İçmeler köyü kırsalında bir grup PKK'lı ile sıcak temas kurdu. Burada çıkan çatışmada örgütün sözde Varto bölge sorumlusu Gaziantep nüfusuna Rumet kod adlı Mehmet Kozakçı ile birlikte iki PKK'lı silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Operasyonların üçüncü gününde de Yılanlı köyü kırsalında akşam saatlerinde bir grup PKK'lı ile sıcak temas sağlayan güvenlik güçleri, 2'si yaralı 3 PKK'lıyı sağ olarak yakalamıştı. Üzerlerinde plastik patlayıcı ile yakalan PKK'lılardan yaralı olanlar Muş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, bir PKK'lı ise jandarma tarafından sorguya alındı. Jandarmadaki sorgusunda Başçavuş Erdinç Aydın'ın şehit edilmesiyle ilgili bilgi veren PKK'lı, hain saldırıyı Rumet kod adlı Mehmet Kozakçı'nın gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber