Marmaris'te minibüsçüler kontak kapattı

Muğla'nın Marmaris İlçesi Armutalan Beldesi'nde , güzargahları değiştirilen Armutalan 51 No'lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'na bağlı çalışan 20 minibüsçü, kontak kapatarak tepki gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmaris Belediyesi Meclisi'nin Mayıs ayı meclis toplantısında, 51 No'lu Armutalan Motorlu Taşıyıcılar ve Minibüsçüler Kooperatifi'ne bağlı araçların güzergahının "şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak" gerekçesiyle değiştirilmesine karar verilmişti. Armutalan 51 No'lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'na bağlı çalışan 20 minibüsçü, kontak kapatarak karara tepki gösterdi. Minibüsçülerin kontak kapatması nedeniyle, Marmaris, Armutalan Beldesi arasında yolculuk yapmak isteyenler mağdur oldu.

Kooperatif Başkanı Orhan Can, yaptığı açıklamada, belediyenin aldığı kararın uygulanması için ilçe ve il trafik komisyonlarının onayından geçmesi gerektiğini, ancak bunun yapılmadığını ileri sürdü. Güzergah değişikliği için öncelikle kamu menfaatinin söz konusu olması gerektiğini ifade eden Can, "Alınan karar siyasidir. Kararın iptal edilmesi için yasal yollara başvuracağız. Uygulamadan vazgeçilene kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

MARMARİS BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Marmaris Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Meclis Trafik Komisyonu tarafından yapılan uygulamada, 51 No'lu Armutalan Motorlu Taşıyıcılar ve Minibüsçüler Kooperatifi'ne bağlı araçların güzergahının dönüş yönünde bir değişiklik yapılmadığı, Atatürk Caddesi ve Eşref Girginç Parkı önündeki araç yoğunluğunu azaltmak amacıyla gidiş güzergahında zorunluluktan kaynaklanan değişikliğe gidildiği belirtildi.

Kooperatifle uzun zamandır yürütülen görüşmeler sonucunda yapılan değişiklik ile vatandaşların mağdur olmamasına çalışıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:"Uygulama, gelişen ve büyüyen ilçemizin trafik sorununa çözüm bulmak amacıyla yapılmıştır. Armutalan beldesi hattında çalışan minibüsçülerin gerçekleştirdikleri 'kontak kapatma' eylemi, hiçbir suçu olmayan halkımızın ulaşımda sıkıntı yaşamasına neden olmuştur. Marmaris Belediyesi olarak vatandaşımızı zor durumda bırakan bu eylemi doğru bulmuyoruz. İki taraf arasındaki konunun, bundan sonra vatandaşa yansıtılmamasını temenni ederiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber