Tiffany Stansbury'de Edremit Belediyesi'nde

Bu sezon yükseldiği Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) kalıcı olmak için önemli hamleler yapan Edremit Belediyesi son olarak kadrosuna WNBA patentli bir oyuncuyu daha kattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edremit Belediyesi son olarak kadrosuna kattığı WNBA patentli oyuncuyu 1983 doğumlu, 1.91 boyundaki ABD'li uzun oyuncu Tiffany Stansbury North Carolina State mezunu olarak katıldığı WNBA macerasında Houston Comets, Los Angeles Spaks, Minnesota Lynx formaları giydi.

Eski bir NBA oyuncusu Terence Stansbury'nin kızı olan sporcu ülkemizde de bir dönem Çankaya Üniversitesi forması da giymişti. Fransa ve İtalya'da da çeşitli takımlarda yer alan Tiffany Stansbury, son iki sezondur formasını giydiği İtalya'nın Umbertide takımında 2011-2012 sezonunda 24 maçta, 26.3 dakika, 10.1 sayı, 7 ribaund ortalaması ile oynadı. Bu sezon gösterdiği performansla İtalya liginin en başarılı ilk 10 oyuncusu arasına girmeyi başardı.

Edremit Belediyesi Genel Menaceri Yalçın Erciyes yaptığı açıklamada, ?Bu transferle birlikte 4 yabancı oyuncu kontenjanımızı doldurmuş bulunmaktayız. Kısa sürede yerli ve yabancı oyuncu transferlerini gerçekleştirerek iyi bir kadro kurduğumuza inanıyoruz." diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Körfez Basketbolu'nu Birinci Lig'de kalıcı kılmak adına Belediye Başkanımız Tuncay Kılıç'ın verdiği imkanları en iyi şekilde kullanmaya çalıştık. Antrenörümüzün istediği transferleri başarıyla kadromuza kattık. Bir ya da iki Türk oyuncu transferi ile de kadromuzu tamamlamış olacağız. Bu isimlerde oldukça ses getirecek ve kariyerli oyuncular olacaktır."

Yalçın Erciyes teknik yapılanma aşamasında da yeni anlaşılan yardımcı antrenör Derya Rıza Zeren yanında, son iki yıldır bu görevde bulunan Murat Karahan ile de sözleşme yenilendiğini ve ayrıca masör kadrosuna geçtiğimiz sezon Antakya Belediyesi'nde görev yapan Mehmet Aydın'ı da kattıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber