Türkçe'nin çocukları mehter marşıyla karşılandı

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde düzenlenen turne programlarının ilki, kayısının başkenti Malatya'dan başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Türkçe Olimpiyatları kapsamında 18 ülkeden 70 öğrenci Türk Hava Yolları'na ait uçakla Malatya'ya geldi. Malatya Valiliği ve Belediyesi'nin organizasyonuyla Rahime Batu Koleji Mezunları Derneği ve Manas Evleri'nin ev sahipliğinde yarın düzenlenecek etkinlik çerçevesinde kente ayak basan yabancı ülke çocuklarını Malatyalı akranları karşıladı. Rahime Batu Okulları öğrencileri olimpiyat çocuklarına kırmızı güllerle misafirperverliklerini gösterdi. VIP salonundan alınan Türkçe'nin çocuklarına havaalanı çıkışında da Malatya Belediyesi Mehter Takımı ?Ceddin deden' parçasıyla sürpriz yaptı. Farklı ülkelerden Anadolu'nun ortasındaki bir şehre gelen öğrenciler bu şekilde karşılanmanın şaşkınlığını yaşadı.

Turne programları için 10. Türkçe Olimpiyatları afişleriyle giydirilen otobüse bindirilen çocuklar, kent turu yaparak İnönü Üniversitesi Havuzbaşı Restoran'a geçti. Şehir turu yapan öğrencileri kentteki işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yalnız bırakmadı. İki olimpiyat otobüsünü yaklaşık 200 araç konvoy yaparak takip etti. Havuzbaşı Restoran'da kahvaltı ile ağırlanan öğrenciler burada da yoğun ilgi gördü.

Kahvaltı programına Malatya Belediye Başkanı Vekili Mustafa Atay, Başkan Yardımcısı Selim Pilten, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen ile çok sayıda davetli katıldı. Belediye Başkan Vekili Mustafa Atay, burada yaptığı konuşmada, Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen çocukları Malatya'da ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Rektör Yardımcısı İlhan İçen de farklı bir duygu yaşatan öğrencileri eğiten öğretmenlerin önemli bir görevi yerine getirdiklerini kaydetti. İnönü Üniversitesi'nde de 140 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim aldığını ifade eden İçen, Türkçe'nin öğretilmesinde emeği geçenleri kutladığını sözlerine ekledi.

10. Türkçe Olimpiyatları etkinlikleri kapsamında Malatya'ya gelen 3. turne grubunun etkinlik takvimi şöyle: 30 Mayıs Çarşamba Malatya, 31 Mayıs Perşembe Elazığ, 1 Haziran Cuma Diyarbakır, 2 Haziran Cumartesi Şanlıurfa, 5 Haziran Salı Kahramanmaraş, 6 Haziran Çarşamba Hatay, 8 Haziran Cuma Osmaniye, 9 Haziran Cumartesi Adana, 11 Haziran Pazartesi Mersin.

4. turne grubunun etkinlik takvimi de şu şekilde: 30 Mayıs Çarşamba Sivas, 1 Haziran Cuma Kayseri, 2 Haziran Cumartesi Ankara, 4 Haziran Pazartesi Konya, 5 Haziran Salı Karaman, 7 Haziran Perşembe Isparta, 9 Haziran Cumartesi Antalya, 10 Haziran Pazar Denizli, 11 Haziran Pazartesi Muğla.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber