Beyaz önlüklü 'şiddet' protestosu

Adana'da hekimler, sağlık alanındaki şiddete dikkat çekmek için İl Sağlık Müdürlüğü önünde beyaz önlükleri ve yakalarına taktıkları siyah kurdeleleri ile oturma eylemi yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası girişinde bir araya gelen ve burada üzerinde; Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Aslan'ın da fotoğrafının yer aldığı ?Sırtımızdan Vurulduk Yastayız' ifadesinin bulunduğu pankart açtı. Sağlık alanında yaşanan şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla beyaz önlükleri ile eylem yapan hekimler, yakalarına da siyah kurdele taktı. Göstericiler adına konuşan Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten, hekimlere yönelik saldırıların son dönemlerde ciddi bir tırmanışa geçtiğine dikkat çekerek, bu gelişmelerin kendilerine kaygılandırdığını anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın; ?Kürtaj ve sezeryan bir cinayettir? ve ?Her kürtaj bir Uludere'dir? sözlerini de hatırlatan Ökten, konuşmasını da şöyle sürdürdü; ?Bu sözler, hekimlere yapılmış fiziksel şiddetten daha fazla bir şiddettir. Sayın Başbakan, tıbbi gerekçeler veya kadının kendi vücudu üzerinde karar verme hakkı olarak yapılan kürtajı, hekimlerin bir canlıyı öldürmesi ile eş tutmuştur. Başbakan'a göre hekimler bir cani veya katildir. Her olaya bir gerekçe veya bir kişiyi sorumlu olarak gösteren Başbakan, Uludere katliamına da bir sorumlu bulmuştur. Eğer başbakanı rahatlatacaksa bunun sorumluluğunu da biz üzerimize alıyoruz. Uludere katliamını biz hekimler, biz kadın doğum hekimleri yaptık. Ama Sayın Başbakan'a şunu hatırlatmak istiyoruz; eğer bundan sonra bir hekime, bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına herhangi bir saldırı yapılırsa bunun sorumlusu sizsiniz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber