Nalçakan: Sigaraya, sigortaya harcanandan çok daha fazla para harcanıyor

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Şerif Nalçakan, Türk halkının kendi sağlığına zarar veren sigaraya, sigortaya harcadığından çok daha fazla para harcadığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sigortacılık Haftası nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Nalçakan, kamuoyunda sigorta bilincini artırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla bu haftayı kutladıklarını söyledi. Türkiye'de bütün sigorta şirketlerinin toplam cirosunun TEKEL'in cirosunun altında olduğunu belirten Nalçakan, "Türk Halkı kendi sağlığına zarar veren sigaraya, sigortasından daha fazla para harcıyor." dedi.

Sigorta denildiğinde trafik ve kasko algılandığını, ancak sigortacılığın sadece bu iki branştan ibaret olmadığını aktaran Nalçakan, "Bugün benim evime hırsız girmez, evim yanmaz, benim başıma bir şey gelmez diye bir şey yoktur. Hayatımızın her anında sigorta şarttır." diye konuştu.

'ODA BÜNYESİNDE TOPLAM 223 SİGORTA FİRMASI VAR'

MTSO Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Karaköse de Türkiye'de sigorta şirketlerinin pazar paylarının artmakta olduğunu, sigorta sektörünün ülke ekonomisine ciddi katkı sağladığını söyledi. Manisa'da bulunan sigorta acente ve eksperlerinin Hazine Müsteşarlığı Sigorta Uygunluk Belgesi ve TOBB sigorta levha kayıt işlemlerinin, MTSO tarafından yürütüldüğü dile getiren Karaköse, oda bünyesinde toplam 223 sigorta firmasının faaliyette olduğunu kaydetti.

TARSİM Manisa Bölge Koordinatörü Fahri Yıldırım da Türkiye genelinde sigortalanan tarımsal ürünlerin yüzde 20 ile en çok Manisa'dan olduğunu, 2011 yılı verilerine göre de TARSİM'in sigortaladığı toplam alanın çiftçi kayıt sistemine kayıtlı bütün tarım alınlarına oranının yüzde 6,5 seviyelerine ulaştığını bildirdi.

Toplantıya MTSO Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Şerif Nalçakan, MTSO Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Karaköse, Manisa Sigorta Acenteleri Derneği (MASAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Erol, TARSİM Manisa Bölge Koordinatörü Fahri Yıldırım ve sigorta acenteleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber