Ahlaki Yozlaşmışlıkta Son Örnek

Haber Giriş : 12 Eylül 2003 21:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahlaki Yozlaşmışlıkta Son Örnek

Polis Meslek Yüksek Okulu mezunu bir genç. Okuldayken sürekli olarak trafik bölümüne düşmemek için dua ediyor. Ancak, ilk görev yeri trafik polisliği oluyor. Genç, karşılaştığı ilk olayı emniyet istihbaratına bildiriyor, ama sonuç alamıyor, üstelik bir çok dümenle karşı karşıya kaldığını belirtiyor. Ve son olarak, (daha henüz bir buçuk aylık polis memuruyken), rüşvete bulaştırmakla itham ettiği iki polis arkadaşını öldürüp, dönen rüşvet çarkını bir kez daha gözümüzün içine sokuyor. Emniyet teşkilatı üst makamları olayın cinnet olduğunu belirtmesine rağmen, gencin arkadaşlarının açıklamaları (medyada anlatılanlar çerçevesinde) olayın, açık bir rüşvet olayı olduğunu göstermektedir. Bu olay her ne kadar emniyet teşkilatı içinde meydana gelmiş olsa da hepimizin sık sık duyduğu, "benim memurum işini bilir" mantığıyla sürekli ifade edilen Türkiye toplumunun ahlaki yozlaşmışlığının ne ilk ne de son örneğidir. Milletler sahnesinde yer alan ülkelerin hepsi tarihlerinin ve coğrafyalarının kavgasıyla meydana getirilmiş elbiselerini üzerlerinde taşırlar. Özünü ve ruhunu kaybetmeyen, var olma arzu ve iradesini terk etmeyen hiç birmilletin tarihten yok olduğuna şahit olunmamıştır.

Ahlaki yozlaşmışlık ve rüşvet çarkı nedeniyle artık dünya sıralamasında kendine yer bulan ülkemizde yaşanan bu son örnek artık insan hamurumuzun yeniden imali noktasına ciddi ciddi eğinilmesini gerektiğini göstermektedir. Lütfen bu tür konularda duyarsızlaşmayalım ve vicdanımızın çimento tutmamasına özen gösterelim.


İki meslektaşını öldüren polis memuru Emre Şen gözetimde tutulduğu nezarethanede pencere camını kırarak, intihara kalkıştı. Boğazını kesen polis memurunun durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

Beşiktaş`ta polis memuruları arasında çıkan tartışmada mesai arkadaşları Dursun Demir ve Naci Akarsu öldürmek suçundan gözaltına alınan polis memuru Emre Şen gözaltında tutulduğu hücrenin camlarını kırarak intihara kalkıştı.

İNTİHAR ETMEYE ÇALIŞTI

İki meslektaşını öldüren trafik polisi Emre Şen, daha sonra gözetimde tutulduğu nezarethanede kendini ağır yaraladı.

Tutulduğu Asayiş Şube Müdürlüğü nezaretinesinde pencere camını kırarak boğazından kendini ağır yaralayan polis Memuru Şen, Şişli Etfal Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Şen'in sağlık durumunun ciddi olduğu belirtiliyor.

Şen'e, kendini öldürmeye çalıştığı sırada, engel olmaya çalışan bir başka polis memuru da hafif yaralandı.

OLAY...

Beşiktaş Yıldız Otoparkı'nda sabah saat 05. 00 sıralarında meydana gelen olayda, Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli 3 polis arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Emre Şen isimli trafik polisi , iki polis arkadaşını beylik silahıyla vurdu. Dursun Demir isimli trafik polisi olay yerinde hayatını kaybederken Naci Karasu, Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı. Karasu, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

TESLİM OLDU

Bir yıllık polis memuru olduğu öğrenilen Emre Şen daha sonra polis telsizinden, ?Beni uyuşturucuya ve rüşvete teşvik eden iki kişiyi vurdum. Gelin teslim olacağım? şeklinde anons yaptı. Şen, daha sonra olay yerine gelen polis ekiplerince gözaltına alınarak, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da incelemelerde bulunduğu olay yerinde 21 adet boş mermi kovanı bulundu.

haber7.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber