Kara: Devlet kurumlarının bölge müdürlükleri Giresun'da kurulmalı

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Giresun'da yatırımcı devlet kurumlarının bölge müdürlüklerinin kurulması gerektiğini, bunun sağlanması durumunda bölgenin daha hızlı gelişimi ile kalkınmasının sağlanacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kara, yaptığı açıklamada, Giresun'un yeterli devlet yatırımlarını alamadığını, bu nedenle bölgenin kalkınmasının yeterli düzeyde sağlanamadığından yakındı. Bölgenin kalkınamamasının en önemli nedenlerinden birisinin Giresun'un bağlı bulunduğu bölge müdürlüklerinin, Giresun'a gelecek yatırımları engellemesi olarak gösteren Kara, "Giresun'un kalkınması ve gelişmesi için, yatırımcı kurumların bölge müdürlükleri mutlaka Giresun'da oluşurulmalı." dedi.

Ali Kara, "Malesef bölge müdürlükleri Giresun'a gelecek yatırımlara taş koymaktalar. Buna bir de Giresun'un sahipsizliği eklenince ilimiz ne yazıkki kalkınamıyor, gelişemiyor. Bu duruma artık son verilmeli. Yatırımcı devlet kurumlarının bölge müdürlükleri Giresun'da oluşturulmalı. Giresun'a gelecek yatırımlar yine Giresun'da belirlenmeli, başka yerlerden değil." diye konuştu.

Giresun'da yatırımcı bölge müdürlüklerinin oluşumu için çalışma başlatılması gerektiğini, bunun için de siyasi parti temsilcileri ile STK'ları göreve davet eden Kara, şöyle konuştu: "Bütün Giresunlular, Giresun için biraraya gelmeli. Herkesi göreve davet ediyoruz. Bölge müdürlüklerini Giresun'da oluşturmalıyız. Bunu sağlayabilirsek, Giresun daha hızla geliş ve kalkınır. Aksi takdirde gün gün daha da Giresun geriye gider."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber