Afyonkarahisar'da 33 köylüye 66 adet gebe düve dağıtılacak

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Afyonkarahisar Şubesi, köy ve beldelerde yaşayan hiçbir sosyal güvencesi olmayan 33 köylüye 66 adet gebe düve dağıtacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Afyonkarahisar Şubesi, köy ve beldelerde yaşayan hiçbir sosyal güvencesi olmayan 33 köylüye 66 adet gebe düve dağıtacak. Kızıldağ, Sülün, Küçük Kalecik, Işıklar gibi köylerde yaşayanlara verilecek düveler sayesinde gelir elde edilecek. Vakıf, bunun dışında iki vatandaşa prefabrik evle birlikte, çeşitli meslek dallarından iş yeri açmak için müracaat edenlere 15'er bin liralık destek verecek. Projeler için toplam 572 bin lira harcanacak.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, yapılan müracaatların incelenmesinin ardından gelir getirici projelerin onaylandığını söyledi. Yoksul ve mağdur durumda olup mesleklerini icra edemeyen vatandaşlar ile köylere yönelik projeler geliştirdiklerini belirten Balkanlıoğlu ?Yakın zamanda yoksul vatandaşlarımız artık kendi geçimlerini sağlayabilecekler. Kendileri süt, peynir, yoğurt üreterek evlerini geçindirebilecek seviyeye gelecekler. Allah kazançlarını bol etsin.? dedi.

Bobinajcı, oto tamirciliği, erkek kuaförlüğü gibi birçok meslek dalının da içinde bulunduğu bireysel projelerin de onaylandığını bildiren Balkanlıoğlu, projelerin işlemlerinin başlatıldığını ve yakın zamanda bu vatandaşlarımızın mesleklerini kendi işyerlerinde icra etmeye başlayacaklarını kaydetti.

SYDV Müdürü Süleyman Arı da hiçbir geliri olmayan ama elinde bir mesleği olan vatandaşlara iş kurup, onlara balık vermekten ziyade balık tutmayı öğrettiklerini söyledi. Arı, ? Kendi mesleklerini icra edip, geçimlerini sağlamaları için bu büyük bir fırsattır. Meslek sahiplerine iş yerini açıp 15 bin TL'ye kadar destek veriyoruz. 2 yıl boyunca işlerini yoluna sokup, kazançlarını arttırana kadar herhangi bir geri ödeme talep etmiyoruz. İki yıldan sonra belirli taksitlerle 5 yıl içerisinde faizsiz olarak geri ödeme alıyoruz." dedi.

SYDV, projeler için 572 bin TL'lik bir ödenek ayırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber