Sağlık çalışanları, 112 Acil Servis ekibine yapılan saldırıyı kınadı

Trabzon'daki sağlık çalışanları, 112 Acil Servis ekibinin bir çağrı üzerine yardıma gittiği hastanın saldırısına uğramasına tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aralarında İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman ve Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan'ın da bulunduğu doktorlar ve sağlık personeli, Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla saldırıyı kınadı.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, burada yaptığı konuşmada, 112 Acil Servis görevlilerine saldıran şahıs hakkında müdürlük olarak da savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve kamu davası açtıklarını söyledi. 112 ekibinin bir ihbar üzerine olay yerine gittiğini anlatan Süleyman, "Arkadaşlarımız olay yerine vardığından şahsı yerde baygın şekilde yatarken buluyor. Bu ambulansa alınan hasta yolda damar yolu açılırken uyanıyor ve tedavi istemediğini söylüyor. Arkadaşlar da 'tamam istemiyorsanız tedavi yapmayacağız' diyorlar ama buna rağmen saldırıyor ve arkadaşlarımızı yaralıyor. Araçtan indikten sonra da kavga devam ediyor. Polislerin olay yerine gelmesiyle de şahıs etkisiz hale geriliyor." dedi.

Şiddetin toplumsal bir problem olduğunun altını çizen Süleyman, "Öğretmenlere de, polise de başka insanlara da şiddet var. Sporda, sokakta, aile içinde şiddet var. Şiddet ciddi bir toplumsal problem ve bunun temellerine inmek ve bunu temelden çözmek lazım." diye konuştu. Sağlıktaki şiddete karşı da bakanlığın bir takım tedbirler aldığını anlatan Süleyman, 112 ekibine saldıran şahısla ilgili müdürlük olarak da şikayetçi olduklarını ve kamu davası açtıklarını dile getirdi.

'ACİLEN ŞİDDET YASASI ÇIKMALI'

Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan da kamu görevlisine yönelik şiddetle ilgili de acilen bir ?şiddet yasası'nın çıkartılması gerektiğini savundu. Dr. Aslan, şiddet toplumun her kesiminde artmış olmakla birlikte son zamanlarda sağlıkta şiddetin ön plana çıktığını belirterek, "Bizim uğradığımız şiddet aslanda halka yapılan bir saldırıdır. Hastalarınıza yüreğinizi, emeğinizi, moralinizi vermek istiyorsunuz ama biri gelip size küfrediyor, saldırıyor veya darp ediyor. Ondan sonra sizden insanlara hizmet vermenizi bekliyorlar. Bu mümkün değil. Biz direkt insanlarla uğraştığımızdan dolayı moralimizin yerinde olması lazım, endişe duymamız lazım." dedi.

Hekime, kamu çalışanına atılan yumruğun devlete atılan motolof kokteyli ile eşdeğer olduğunu ifade eden Aslan, şöyle devam etti: "Çünkü bunun yansıması diğer hastalara oluyor. Arkadaşlarımız görevini yapamaz hale geliyor, hizmetler aksıyor. Sonra da hastalarımız ?doktor bize gülmedi' diyor. Yüzünüze gülmemiz için önce bizim gülmemiz lazım, içimizin gülmesi lazım. Dolayısıyla bize yapılan şiddeti halka, devlete yapılan bir saldırı olarak görmek lazım."

Devlet görevlisine yönelik eza saldırının doğru dürüst bir cezasının olmadığını öne süren Aslan, acilen bu tür saldırıların en ağır şekilde cezalandırıldığı bir şiddet yasasının çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber