Yozgat'ta meslek danışmanları fabrikaları ziyaret ediyor

Başbakanlık tarafından uygulamaya konulan ve İş Kurumu bünyesinde yürütülen proje kapsamında, meslek danışmanları fabrikaları ziyaret ederek, işçi talepleri ve işten ayrılma sebeplerini anketle araştırmaya başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yerköy'de, Çelikler Şirketler Gurubu'na ait fabrikaları gezen ve Çelikler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çelik'le görüşen meslek danışmanlarından Tuğba Yalçın, Ayşenur Gümüş, Türkan Suzan ve Betül Yüksel, yeni uygulamaya konulan danışmanlık hizmetinin Yozgat'ta başladığını ifade etti.

Danışmanlar, bir aydır uygulamanın devam ettiğini, İş Kur ve işverenle tanışıp bire bir iş yerini ziyaret ederek, işverenin sorunlarını, kalifiye eleman ihtiyacı olup olmadıklarını, işçilerin işe nasıl alındığı, işçi alımlarının İş Kur ve kanalıyla alınması dolayısıyla işverenin birçok avantajının olacağı konusunda bilgi verdi.

Çelikler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çelik ise Meslek Danışmanlık uygulamasının işveren ve işçiler açısından güzel bir uygulama olduğunu söyledi. Çelik, "Sanalda değil, işverenin bire bir ziyaret edilmesi bizleri gerçekten memnun etmiştir. Danışmanların iş yerlerine gelip, işçi ve işveren sorunlarıyla anket yapması ve işçinin neden işten ayrıldığını, çıkarken sebeplerini sorarak belirlemeleri, işçi ve işveren hakları bilincinin artırılması çok önemlidir." dedi.

Yozgat'ta bir tarafta işsizlik varken diğer tarafta iş yerlerinde eleman bulma sıkıntısı yaşandığını söyleyen Çelik, "İş yerinde çalışan işçilerin iş yerinde sürekli çalışması işveren açısından üretimi, kaliteyi artıracaktır. İşçilerin işe girip işi beğenmeyip işten çıkmaları işverene büyük zararlar açmaktadır. İş ve meslek danışmanı uygulamasının bu sorunları ortadan kaldıracağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber