Selçuklu'da çöpler daha ucuza daha hızlı toplanacak

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde, çöpler bundan sonra daha düzenli ve daha az maliyetle toplanacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Katı Atık Toplama Güzergah Optimizasyonu Projesi' adıyla yeni bir çöp toplama stratejisi geliştiren belediye, daha az maliyetle daha yüksek kalitede çöp toplama hizmeti verecek.

Proje ile Selçuklu'nun tamamında çöpler 2 günde alınacak, güzergah adet ve mesafeleri kısaldığı için araç, personel ve yakıt tasarrufu sağlanacak, konteyner veri tabanı oluşturulacak. Yeni yöntemin uygulamaya başlamasıyla birlikte bir hafta süreyle aksamaların meydana gelebileceğini belirten yetkililer, halktan sabır ve anlayış beklediklerini ve bu aksamaları belediyeye bildirmeleri durumunda hemen çözüme ulaşılacağını belirtti.

Temizlik hizmetlerinde Konya'da bir çok yeniliğe öncülük eden, katı atık toplama, geri dönüşüm, yer altı çöp konteynerleri ve eğitim çalışmalarıyla model oluşturan Selçuklu Belediyesi, yeni projenin Türkiyede ilk defa uygulanacağını bildirdi. Günde 600 ton çöp toplanan ilçede, toplam 60 araç ve 345 personelle yürütülen temizlik hizmeti, Türkiye'de ilk defa uygulanan güzergah optimizasyon sistemi ile çağdaş normlara uygun hale getirilecek. 4 Haziran Pazartesi günü uygulamaya girecek projeyle mevcut sistemde, 4 gün olan hizmet sıklığı 2 güne düşecek. Güzergah sayısı 60'tan 52'ye düşecek, araç ve çalışan personel sayısında tasarruf sağlanacak. Belediye yetkililerinin hesaplarına göre, çöp araçlarının güzergahında yüzde 13.3 oranında tasarruf sağlanacak. Günlük katedilen yol da yaklaşık 5 bin kilometreden 3 bin 500 kilometreye düşecek.

Yetkililer, uygulamanın başlamasından itibaren bir hafta süreyle aksamaların olabileceğine dikkat çekerek, vatandaşlardan sabır ve anlayış beklediklerini, aksaklıkların Selçuklu Belediyesi'nin 444 99 19 numaralı telefonuna bildirilmesi durumunda hemen müdahale edileceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber