Türkiyenin ilk 'Artı 60 Yaşamevi' Güre'de hizmete başladı

Güney Amerika, Büyük Britanya, İspanya ve Belçika başta olmak üzere dünya genelinde 36 huzurevi bulunan Avrupa'nın liderlerinden Senior Assist, huzurevi, evde bakım, gündüz bakım ve tele bakım gibi farklı konseptlerle artık Türkiye'de de hizmet vermeye başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğal güzellikleri ve temiz havasıyla Türkiye'nin sayılı termal merkezleri arasında yer alan Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde hizmet vermeye başlayan ?+60 Yaşam Evi?nde; 24'ü özel bakım ünitesi olmak üzere, tümü deniz ve dağ manzaralı, 80 yataklı, balkonlu 40 oda bulunuyor. Standart aktivitelere ek olarak Güre'de termal terapi de uygulanıyor. Güre +60 Yaşam Evi'nin tanıtımının yapıldığı basın toplantısında toplantıda konuşan Senior Assist +60 Yaşam Evleri Genel Müdürü ve ünlü girişimci Mustafa Irgat, ?Dünya'da ve Türkiye'de demografik yaşlanma hızla ilerliyor. Bugün itibari ile dünya nüfusu 6.940 milyar kişi. WHO verilerine göre 60 üzeri nüfusun toplamı 650 milyon kişi. Bu sayının 2050 yılında 2 milyara ulaşması bekleniyor. Dünyada ve ülkemizde en hızlı büyüyen yaş grubu bu yaş grubu. Türkiye'de 60 yaşın üzerinde 7 buçuk milyon kişi var. Bu sayının 2050 yılında 20 milyona yaklaşması bekleniyor. Yaşlılık sorunsalına yönelik hizmetler ülkemizde 11'nci yüzyılda başlamış. İlk Kurumsal hizmetler Cumhuriyet dönemin ile birlikte ortaya çıkıyor. 56 yıllık kurum bakım hizmetinde gelinen yatak sayısı bugün itibari ile 24 bin. Yani kurum bakım hizmetine tüm sektörler dahil olmak üzere yılda ortalama 428 yatak ilave edilmiş. Hal böyle olmaktayken 6 ülkede 4 bine yakın yatak sayısı ile yaşlı bakım hizmeti veren Belçikalı Sağlık Yatırımcısı Senior Assit yılda bin, beş yılda 5 bin yatak kapasitesi ön görüsü ile Türkiye'de. Ve ilk Yaşamevi, ülkemizin yaş ortalaması en yüksek ikinci ili olan Balıkesir'in Güre beldesinde hizmete sundu? dedi.

Toplantıda konuşan Senior Assist +60 Yaşam Evleri Bölge Koordinatörü Mehmet Ali Kazaz ise, ?Bölgemiz İleri Yaş Turizmi ve daimi konaklamalar için önemli bir bölge. İklim bakımından sahip olduğu avantajlar özellikle ileri yaşlarda ortaya çıkan pek çok sağlık sorununu çözmekte büyük öneme sahip. Ilıman iklimi, düşük nem oranı, yüksek oksijen ve termal su kaynakları; astım, bronşit, romatizma, alzheimer, demans gibi rahatsızlıklar üzerinde önleyici ve geciktirici rol oynamaktadır. Bu yöndeki araştırmalarımız +60 yaşam evi lokasyonu için Güre'yi tercih etmemize sebep olmuştur. Müşteri profilimiz içinde Balıkesir, Çanakkale yanı sıra, Ankara, İstanbul ve İzmir bölgeleri yer almakta. Dolayısıyla ailelerin periyodik ziyaretleri 365 gün hareketlilik ve bölgemize ekonomik anlamda ayrıca katma değer sağlamakta 2500 metrekare kapalı alanda 50 oda ve 80 yatak kapasitesi ile şu an bölgemizin en büyük huzur - bakım eviyiz ve daha da büyümek arzusundayız. Deniz ve orman manzaralı odalarımız TV, çağırı butonu, şahsi banyo gibi her türlü konfora sahip. Fizyoterapi merkezi, hobi atölyesi, okuma, oyun ve çalışma odası gibi bölümlerimizle sosyal ve kişisel ihtiyaçların karşılanmasını amaçlarken doktorundan hemşiresine, idari personelinden teknik personeline güler yüzlü personelimizin uzmanlığıyla mutlu ve sağlıklı yaşamaları için gönülden hizmet vermekteyiz? diye konuştu.

Toplantının sonunda basın mensuplarına ikramlarda bulunuldu ve Artı 60 Yaşamevi gezdirildi. Yeni açılmasına rağmen şimdiden yarısı dolan Artı 60 Yaşamevi'nin kısa sürede tam kapasiteye ulaşması ve büyümesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber