Kenan Yaralı: Yıldırım'dan aldığım para, şahsi borçtur

'Şike' davasında, Aziz Yıldırım'dan 500 bin dolar para aldığı belirtilen Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı, paranın şahsi borç amaçlı olduğunu ve geri ödediğini savundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Duruşmada, Yıldırım'ın kulübe 30 milyon dolar bağışladığının belirtilmesi üzerine Mahkeme Başkanı, ?Aylık geliri 30 bin lira olan, nasıl 30 milyon dolar bağışlıyor?? diye sordu.

Kenan Yaralı, çapraz sorguda soruları cevapladı. Trabzonspor avukatının ?Aziz Yıldırım'dan 500 bin dolar borç alıyorsunuz. Madem sadece borç, neden bizzat Aziz Yıldırım'dan sizin adınıza değilde başka birinin adına? Geri ödemesi de yine aynı kişi üzerinden ödeniyor?? diye sordu. Yaralı bu soruyu, ?Buna Aziz Yıldırım cevap versin.? diye cevapladı.

Üye hakimin, 500 bin doların ne zaman istendiğini sorması üzerine Yaralı, ?Ben 4 taksitle ödeyeceğimi belirtmiştim.? diye konuştu.

Üye hakim, bu paranın verilmesinden kısa bir süre sonra Aziz Yıldırım'ın Tamer Yelkovan'a, ?Kenan'ı ara parayı geri iste' dediğini belirterek, ?Neden 4 taksitte ödeyeceğinizi söylemenize rağmen kısa sürede geri istiyorlar?? diye sordu. Yaralı, ?Para değil çekler vardı. Onunla ilgiliydi.? dedi.

Yıldırım'ın avukatlarından Şeref Dede, ?Sayın Başkan, Aziz Yıldırım'ın bir başkası aracılığıyla havale yaptırması normal. Mahkeme Başkanları da rahatsız olduğu zaman eczaneden ilaçları mübaşirlere aldırıyor. Genelleme yapmıyorum.? diye konuştu.

Dede'nin, Yıldırım'ın kulübe 30 milyon dolar yardım yaptığını söylemesi üzerine, Mahkeme Başkanı, ?Aylık geliri 30 bin lira olan nasıl 30 milyon dolar yardımda bulunuyor?? sorusunu yöneltti. Avukat Dede, ?Sayın Yıldırım 14 yıldır başkanlık yapıyor.? dedi. Mahkeme Başkanı, ?Çarpalım 30 bin lira ile 14 yılı.? ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Avukat Dede, ?Onun hesabını Başkan kendisi verir.? karşılığını verdi.

Daha sonra söz alan Yıldırım'ın avukatlarından Abdullah Kaya, ?Bu konuyla ilgili geçmiş hesapları yapabiliriz mahkeme talep ederse.? dedi. Mahkeme Başkanı da , ?Ben avukatın 30 milyon dolar bağışladı demesi üzerine merak ettiğim için sordum. Belki o bağışlar nedeniyle geliri 30 bin liraya düşmüştür.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber