SPK'dan üniversite öğrencilerine piyasa dersi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'nun üniversite öğrencilerine yönelik 7 Bölge 7 Üniversite Eğitim Semineri Projesi tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurulun finansal eğitim-tanıtım çalışmaları kapsamında, üniversitelerin İktisadi İdari Bilimler Fakültesi bölümlerinde okuyan öğrencilerin sermaye piyasaları ile Kurul ve ilgili kuruluşlar hakkında bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlediği eğitim seminerleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB), Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB) ve İstanbul Altın Borsası (İAB)'nın da katılımıyla 7 bölgeden seçilen 7 üniversitede gerçekleştirildi. Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve sermaye piyasaları ile ilgili detaylı ve uygulamalı bilgilerin aktarıldığı 7 Bölge 7 Üniversite Sertifikalı Eğitim Seminerleri belirlenen üniversitelerde 3 günlük bir program olarak uygulandı. Yaklaşık 300 öğrenciye katılım sertifikasının verildiği seminerler öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesindeki 7 üniversitede gerçekleştirilen eğitim seminerleri, Ege Üniversitesi'nde, Dicle Üniversitesi'nde, Kırıkkale Üniversitesi'nde, Karaelmas ve Uludağ Üniversitelerinde, Çukurova Üniversitesi'nde ve Atatürk Üniversitesi'nde tamamlandı. 7 Bölge 7 Üniversite Sertifikalı Eğitim Seminerleri'ne katılan bazı öğrencilere TSPAKB'nin yürütmekte olduğu lisanslama sınavına hazırlık ve mesleki gelişim eğitimleri hediye edildi. Ayrıca katılımcıların arasından seçilen bazı öğrencilere kurulda ve diğer katılımcı kurumlarda staj yapma imkânı tanındı. Kurulun yanı sıra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası, İstanbul Altın Borsası ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği'nden eğitimcilerin katılımıyla, sermaye piyasası ve sermaye piyasası kurumları hakkında detaylı ve uygulamalı bilgilerin aktarıldığı 3 tam gün süren sertifikalı eğitim seminerlerinin önümüzdeki yıl farklı üniversitelerde devam ettirilmesi; üniversitelere yönelik eğitim tanıtım faaliyetlerinin yeni aktivitelerle sürdürülmesi planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber