Sendikacı cinayetine 25 yıl hapis

Adana'da İncirlik Üssü'nde çalışan Türk işçilerinin örgütlü olduğu Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Hüseyin Ulukan'ı çıkarıldığı işine geri dönmesini sağlamadığı için tabancayla makamında öldürdüğü iddia edilen sanık İbrahim Kasapan 25 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube'sinde 21 Şubat 2011'de şube başkanı Hüseyin Ulukan'ı (51) öldürdükten sonra polise teslim olan katil zanlısı İbrahim Kasapan (44) ile olay sırasında yanında bulunan arkadaşı Mustafa Kurt (36) yargılandıkları Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

Hakkında müebbet hapis cezası istenen Kasapan, eski savunmalarını tekrarladı. Tabancayı korunmak için o zaman genel sekreter olan şimdiki sendika başkanı Osman Acet'in verdiğini iddia eden Kasapan, cinayeti nasıl işlediğini şöyle anlattı:

"Osman Acet sendika başkanlık seçimini kazanamamıştı. Ulukan'ın yolsuzluk yaptığını, 7 milyon servet edindiğini, kadro işimizi yapmayacağını, onu koltuğundan edeceğini söylüyordu. Başkanın bana zarar verebileceğini söyleyerek silah verdi. Olay günü başkanla görüşmeye gittik. Başkan bize ağır hakaret ve küfür etti. Çekmeceden silah çıkartmasına engel olmak istemiştim. Keşke o tabancayı almasaydım da bu olay yaşanmasıydı. Keşke ömür boyu işsiz kalıp borç içinde yaşasaydım da başkanıma bir şey olmasaydı. Ailesine başsağlığı diliyor, beni affetmelerini istiyorum. Vicdan azabından dolayı her gün tekrar tekrar ölüyorum."

Mustafa Kurt ise yeniden işe alınmaları konusunda başkanın kendilerini oyaladığını ve davalarını geri çektirdiklerini öne sürerek, ?Tartışma oldu. 2 el silah sesi duydum ve korkup kaçtım?dedi.

Öldürülen sendika başkanı Ulukan'ın eşi Nevin ile kızı İlknur Ulukan 2 sanığında en ağır cezayla cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Kasapan'ı önce müebbet hapse mahkum etti. Polise teslim olması ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezası daha sonra 25 yıl hapse indirildi. Kurt ise delil yetersizliğinden beraat etti. Öldürülen sendika başkanının yakınları kararı az bulup temyiz edeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber