Memur zammına siyah pankartlı tepki

Türkiye Kamu-Sen, memurlara 2012 yılı için yüzde 4+4, 2013 için ise yüzde 3+3 verilen zam oranını Başbakanlık önünde protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, bazı memur sendikalarının destek verdiği toplu sözleşme çadır tiyatrosunun büyük bir fiyaskoyla sona erdiğini söyledi. 1 milyon 800 bin emekli, 2 milyon 400 bin memur, yüz binlerce dul ve yetimin umutlarının suya düştüğünü öne süren Koncuk, bugünün memurlar için kara bir gün olduğunu belirtti. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun tarafsız olmasının zorunlu olduğunu belirten Koncuk, ?4688 sayılı kanun değiştirilirken de diğer sendikaları, kişisel hırslara kapılmadan, siyasi ve ideolojik saplantılardan uzak kalarak, aklıselim düşünmeye davet ederken; bu kanunun geniş katılımlı, uzlaşmaya dayanan ve gerçek anlamda pazarlık yapılabilecek şekilde yasalaşması için birlikte mücadele etmeyi önerdik. Onlar ise nefislerini aşamadılar. Siyasi ve ideolojik yaklaşımları gözlerini kör etti. Kamu görevlilerimiz ve emeklilerimiz üzerinde oynanan oyunları görmek istemediler.? dedi.

Kararı Bakanlar Kurulu'na taşımak istediklerini ifade eden Koncuk, ancak bazı sendikaların siyasi davranarak bu durumu kabul etmediklerini iddia etti.

Yapılan zam oranını ölüm fermanı olarak niteleyen Kamu-Sen Başkanı, ?Hani memurun bütün sorunları çözülecekti? Hani, toplu sözleşme geliyordu? Hayaldi; hayallerimiz suya düştü. İki yıllık aldatma süresinin sonunda geldiğimiz nokta ortadadır. Biz, insan onuruna yaraşır bir hayat istedik. Çok mu? Adil bir gelir dağılımı istedik. Çok mu?? şeklinde konuştu.

Türkiye Kamu-Sen'in düzenlediği eyleme bazı yönetim kurulu üyeleri de destek verdi. Eylem esnasında siyah dövizler açan grup üyeleri, ?Hükümet zammını al başına çal', ?Yandaş sendika bu senin oyunun' şeklinde slogan attı. Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber