Mahalle halkının baz istasyonu tepkisi sonuçsuz kaldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, mahallelerine baz istasyonu kurulmasına tepki gösteren vatandaşlar, eylem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, mahallelerine baz istasyonu kurulmasına tepki gösteren vatandaşlar, eylem yaptı. Uzun süre baz istasyonu için getirilen cihazları taşıyan kamyonun geçişini engellemeye çalışan vatandaşlardan 2'si kadın 10 kişi gözaltına alındı. Teçhizatları taşıyan kamyon, iki bina arasından geçerken çaptığı balkonlara zarar verdi.

Ereğliye bağlı Kırmacı Mahallesi Şaban Üstün Sokak'ta bir GSM operatörü tarafında kurulmak istenen baz istasyonu vatandaşların tepkisini çekti. Geçen hafta başlayan gerginlik sonrası çalışmalara ara veren şirket yetkilileri, bugün ise baz istasyonuna kurulacak ekipmanları kamyonlarla mahalleye getirdi. İstasyonun kurulacağı alana gitmek isteyen araçların önünü sokak sakinleri kesti.

Şirket yetkilileri ve vatandaşlar arasında uzun süre devam eden tartışmaya polis ekipleri müdahale etti. Ekipler, baz istasyonu kurulmasının yasal olduğunu belirterek vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada polise direniş gösteren mahalle sakinlerinden 2'si bayan 10 kişi gözaltına alındı.

İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak'ın da geldiği olay yerinde, araçların geçiş yoluna koyduğu sandalye üzerinde oturan 80 yaşındaki Cemil Yıldız'ı ikna edemeyen polisler, vatandaşı kucaklayarak sandalyeden indirmeye çalıştı. Bu sırada polis, yola oturan yaşlı adamı kenara çekmekte zorlandı.

Cemil Yıldız'ın gelini olduğu öğrenilen Özlem Yıldız ise küçük çocuğunun baz istasyonundan etkileneceği gerekçesiyle polise tepki gösterdi. Bir süre sonra yolu açan polis, ekipmanın bulunduğu kamyonların geçişini sağlarken, kamyonlardan biri binanın balkonuna çarparak hasar verdi.

Çevredeki mahalle sakinlerinin tepkisini sürdürdüğü olay yerinde firma yetkilileri de çalışmalara başladı. Bu sırada bazı vatandaşlar ise firmaya arsa temin eden komşularına da tepki gösterdi.

Bu sırada, olay anında olası yaralanma ya da rahatsızlanmaya tedbir amacıyla ambulans ile sağlık ekipleri olay yerinde hazır bekletildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber