DSP'li Çakmak: Yaya yoluna araç park ederek komik duruma düşmeyelim

Demokratik Sol Parti (DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, turizm şehrinin en öncelikli sorunun trafik, yanlık park etme ve kaldırım işgali olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DSP İlçe Başkanı Çakmak, yaptığı açıklamada, turizm şehrinde trafik ve kaldırım işgali sorunun çekilmez hale geldiğini belirtti. İlçe merkezinde yaya yolu işareti bulunan yerlerde araçların park ettiğini görünce turistlere mahcup olduklarını kaydeden Çakmak, Manavgat'ın trafik yoğunluğunu azaltma ve trafikte gürültü kirliliğinin önüne geçmede yetkililerin yol haritası çıkarmasının zorunluluk arz ettiğini ifade etti.

Çakmak, "Turistler şehir içinde alışveriş yapmak için yolda giderken egzozu patlak bir araç ile bir motosiklet kulakları patlatırcasına bir sesle yoldan geçebiliyor. Artık trafikte gürültü kirliliğine dur diyelim. Dünyanın hiç bir ülkesinde görülmeyen yaya yoluna araç park etme Manavgat'ta görülüyor. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Manavgat'ta trafik akışı yaya önceliğine göre yapılsın artık. Turistlerin rahatsız olduğu en önemli sorun kaldırım işgali. Vatandaşın kaldırımda özgürce geçme hakkını hiç kimse kısıtlayamaz. Artık turistlere komik olmamak için bir an önce yaya yürüyüş yoluna araç park etmekten vazgeçelim." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber