Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi: Zam artışı çocuk harçlığı etmez

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, "Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun zam artışı çocuk harçlığı etmeyecek miktarda." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi hizmet binası önünde toplanan sendika üyeleri, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun memurlara verdiği zam oranını protesto etti. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun, memurlara 2012 yılı için yüzde 4+4, ikinci yıl için ise yüzde 3+3 oranında zam yapmasının ardından açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, dünyanın en büyük ekonomisiyiz diyen Başbakan'ın ülke memurlarına verilen çocuk harçlığı etmez zam ile bir kez daha söylemi ile çeliştiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu toplanmadan, 'öğretmenler haftada 15 saat çalışıyor' açıklaması ile Kamu görevlileri Hakem Kurulu'nu etki altına aldığını savunan Uğur, açıklanan zam oranıyla bir ilke imza atıldığını söyledi. Uğur, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

?Buradan halkımıza sesleniyoruz, siyasilerin laf ebeliği ile söyledikleri sözlere inanmayın. Hükümet emekli memuruna dün açıklanan zam artışı ile ayda 40 TL, çalışanına ise ayda ortalama 60 TL zam yapmıştır. Cumhuriyet tarihinde memuruna zam vermeden altı ayı dolduran hükümeti protesto ediyor, gelişmelerin hayra alamet olmadığı düşüncemizi haykırıyoruz. Hakça paylaşma, hakça bölüşme her geçen gün demode olup, memurlarımız ve eğitimcilerimiz sefalete sürüklendiği şu ortamda Hükümet ve Başbakan'ın ?Aynı yoldan geçtik, aynı sudan içtik? şarkısına karşılık ülke memurları ise yeni bir şarkı hazırlayarak ülkede hit parça olacak şekilde imza atacak müjdesini de buradan ilan ediyor ve saygılar sunuyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber