Başbakan Erdoğan'dan türban sözü

Haber Giriş : 22 Haziran 2005 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Üniversitesi mezuniyet törenine, başörtülü velilerin alınmamasına sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan, 'milletin vicdanını rahatlatacak' adımın sözünü verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AKP grubunda yaptığı konuşmada türban sorunuyla ilgili olarak ''bu sorunu aşacağız ve milletin vicdanını rahatlatacağız'' dedi.

Erzurum'da Atatürk Üniversitesi mezuniyet töreninde, başını örten velilerin tören salonuna alınmamasına da tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Erzurum'da bir annenin hakarete uğramasına kadar vardırılan bu uygulama hiçbir sağduyulu insanın kabul edemeyeceği bir davranıştır, insafsızlıktır" diye konuştu.

AKP grubunda yaptığı konuşmada gündemdeki konuları değerlendiren Erdoğan, Türkiye'de 'halının altına süpürülmüş sorunlar' olduğunu belirterek "bu sorunlar beslenerek, büyüyerek bugün karşınıza çıkıyor. Gündemde böyle sorunlar var. Özelleştirme, üniversitelerde yaşanan başaörtüsü sorunu bunlardan biridir" dedi.

"Her zaman söylediğimiz gibi toplumsal mutabakatla, kurumların mutabakatıyla çocuklarımızın önündeki bu sorunları aşacağız ve milleti rahatlatacağız" diyen Erdoğan, türban konusundaki tartışmalara son verileceğini ima etti.

Yapısal reform sürecinin en önemli unsuru olarak nitelendirdiği özelleştirme konusuna da değinen Erdoğan, konunun 25 yıldır çözüme kavuşturulamayan bir problem olduğuna dikkat çekerek, "özelleştirmeye karşı çıkanlar devleti devletçilikle karıştırıyorlar. Serbest piyasa ekonomisinde devletçilik artık yok" dedi.

Özelleştirmeye, 'daha önce edindiği imtiyazları kaybetmek istemeyenlerin karşı çıktığını' vurgulayan Erdoğan, "özelleştirmeye karşı çıkanlar imtiyaz alanlarıyla kendilerine siyasi rant temin etmenin gayreti içindeler" diye konuştu.

ÖZELLEŞTİRME KONUSU

Özelleştirmeye, 'daha önce edindiği imtiyazları kaybetmek istemeyenlerin karşı çıktığını' vurgulayan Erdoğan, "özelleştirmeye karşı çıkanlar imtiyaz alanlarıyla kendilerine siyasi rant temin etmenin gayreti içindeler" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Konya'nın Seydişehir ilçesindeki Alüminyum A.Ş.'nin özelleştirilmesiyle ilgili tartışmaları ve protestoları hatırlatarak, "bu oyunlara Seydişehir halkının gelmemesi lazım. Seydişehir Alüminyum tesisleri ilk defa bizim dönemimizde kara geçmiştir" diye konuştu.

AKP hükümetinin şimdiye kadar ülkenin gelişmesi önündeki siyasi istikrarsızlık unsurlarını ortadan kaldırdığını belirten Başbakan Erdoğan, "gelişmiş ekonomilerde devletin payının son derece az olduğunu artık herkes biliyor. 25 yıldır gündemimizde yer işgal eden özelleştirme konusunu gündemimizden çıkarmak temel hedeflerimizden biridir" dedi.

AVRUPA BİRLİĞİ KONUSU

Avrupa Birliği süreciyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan, "Avrupa Birliği hedefimizdir. Ancak hedeften sapma olması durumunda Kopenhag kriterlerini Ankara kriteri olarak değiştirip yollarına devam edeceklerini bir kez daha yineledi.

Erdoğan, 15-20 yılda çok şeyin değişeceğini belirterek, "Kimse 15-20 yıl sonrasının müneccimliğine soyunmasın" dedi.

CHP lideri Baykal'ın 'Gümrük Birliği Ek Protokol Anlaşması'nın imzalanmaması yönünde çağrısını da değerlendiren Erdoğan, "Biz neyin atına imza atılacağını çok iyi biliriz. Bizim gündemimizde bu gibi konular yok" dedi.

CNN Türk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber